Μπορεί τα βλέμματα όλων σήμερα στη Βουλή να βρίσκονται στραμμένα πάνω στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή σηματοδοτεί και άλλες επιστροφές όχι μόνο στη ΝΔ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Η περίπτωση του Χρήστου Αηδόνη μοιάζει να ναι και η πιο χαρακτηριστική. Αν και ο βουλευτής δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά του επίσημα.

Στην κυβέρνηση πάντως αναμένουν να δουν ποιοι θα ψηφίσουν παρών ή δεν θα συμμετάσχουν καθόλου στην ψηφοφορία. Και αυτό διότι τυχόν τέτοιες στην ψηφοφορία αφήνει ανοικτό το παράθυρο για στήριξη στην προεδρική εκλογή.

Ο Γιώργος Κασαπίδης τόνισε πως δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κάτι που θα πράξει και ο Βύρων Πολύδωρας.

Ο Γ. Νταβρής που ανήκε στους ΑΝΕΛ και στην συνέχεια αποχώρησε άφησε να εννοηθεί πως θα ψηφίσει παρών ή θα απέχει.

«Παρών» θα δηλώσει και ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από την ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ ο κ. Καπερνάρος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται ο Κ. Γιοβαννόπουλος, και η Μίκα Ιατρίδη.

Αρνητική ψήφο στην κυβέρνηση θα δώσει και ο Γ. Κουράκος, ο οποίος όμως τάχθηκε υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ενώ την ίδια στάση θα κρατήσουν οι Π. Τατσόπουλος και Β. Οικονόμου.