Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναμένεται να βρεθεί σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, μετά την ανοιχτή κόντρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η βουλευτής των ΑΝΕΛ θα παραστεί η ίδια στη συνεδρίαση της ΚΟ, ή διά αντιπροσώπου, που μπορεί να είναι κάποιος συνεργάτης ή συνήγορός της.

Μετά το εξώδικο της κ. Μακρή και την ένδεια επίσημης απάντησης από την πλευρά του κόμματος και του προέδρου, που αρκέστηκαν να κάνουν λόγο για προσπάθειες αυτοπροβολής της, το γυαλί έχει ραγίσει και φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της βουλευτή Κοζάνης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι κάτι παραπάνω από ορατό, καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η κ. Μακρή έχει εξοστρακιστεί από το κόμμα. Πάντως από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τηρείται σιγή ιχθύος για το τι μέλλει γενέσθαι με την κορυφαία βουλευτή του κόμματος.

Από το περιβάλλον της κ. Μακρή υπογραμμίζουν ότι οι όποιες προσπάθειες έγιναν από την πλευρά της για να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να λυθεί το ζήτημα έχουν πέσει στο κενό, ενώ δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ούτε στο σχετικό εξώδικο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ραχήλ Μακρή με το εξώδικο που θυροκολλήθηκε στα γραφεία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητούσε να γνωστοποιηθούν εγγράφως:

«Α. Πότε συνεκλήθη η Επιτροπή, και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της;

Β. Ποιο είναι το σκεπτικό της παραπομπής μου, που κρίθηκε (sic) ως απαραίτητη για τον “πειθαρχικό μου έλεγχο”, για μια ανάρτηση στο facebook, όπου δεν αναφερόμουν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσα γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου;

Γ. Με ποιο έγγραφο και πότε μου κοινοποιήθηκε η σχετική “παραπομπή” μου;»