Συνεχίζεται η κόντρα στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την Ραχήλ Μακρή να χαρακτηρίζει «μη νόμιμη» η διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου να την καλέσουν στο πειθαρχικό του κόμματος.

«Δεν με έχουν καλέσει, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. Όπως γνωρίζετε, τα κόμματα έχουν καταστατικά και όταν υπάρχουν παραπομπές στελεχών πρέπει να ενεργοποιείται μια συγκεκριμένη διαδικασία βάση ενός καταστατικού. Αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό έστειλα το εξώδικο και έχουμε ακόμη μια μέρα μέχρι να μου απαντήσουν θεσμικά, μέσα από το εξώδικο μου» τόνισε μιλώντας στο «Βήμα Fm» η κ. Μακρή και πρόσθεσε: «Με κάλεσαν μέσω ενός email της γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδος. Με κάλεσαν ενώ δήλωναν στο ΑΠΕ ότι με καλούν στο πειθαρχικό όργανο και περίμενα την κλήση μου, τελικά δεν βγήκε ποτέ κλήση από το πειθαρχικό όπως ορίζει το καταστατικό, αλλά πήρα ένα email με την ίδια ημερομηνία, στην οποία μου λένε ότι πρέπει να απολογηθώ στην κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν ορίζεται πουθενά τέτοια διαδικασία, είναι μη νόμιμη. Είμαι βουλευτής των ΑΝΕΛ. Έχω διαγραφεί; Όχι. Όταν τεθώ εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας, τότε δεν θα είμαι. Προς το παρόν ανήκω ακόμη στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ. Εγώ περιμένω να απαντηθεί το εξώδικο. Ακολούθησα την νομική οδό, περιμένω λοιπόν να απαντηθεί το εξώδικο μου. Εγώ όπως γνωρίζετε δεν έκανα καμία αποσχιστική ενέργεια κι αυτό φαίνεται. Αντίθετα κατηγορούμαι για αντικομματική συμπεριφορά και το κόμμα μου αρνείται να μου ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έκανα».

Τέλος, σε ότι αφορά το ενδεχόμενο προσχώρησής της στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μακρή, σημείωσε: «Αυτό το λένε πάρα πολλοί και το ακούω κι εγώ. Αν ξέρετε κάτι εσείς και έχετε να μου κάνετε κάποια πρόταση…; Γιατί εγώ είμαι στο κρεβάτι μου αυτή τη στιγμή και δεν γνωρίζω τίποτα. Εγώ θα παραμείνω βουλευτής Κοζάνης. Η εκλογική μου βάση μου έχει δώσει την εντολή και κατά το Σύνταγμα απολογούμαι μόνο σε αυτή».