Μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, κατά την οποία αποφασίστηκε η ομόφωνη αποπομπή της βουλευτού Ραχήλ Μακρή από τις τάξεις της ΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από κορυφαίο παράγοντα του κόμματος, η ενασχόληση των βουλευτών με το θέμα της κ.Μακρή διήρκεσε «μόλις δέκα λεπτά», διάστημα κατά το οποίο αναγνώσθηκε το υπόμνημα που απέστειλε η βουλευτής και στη συνέχεια έγινε μια σύντομη συζήτηση και αποφασίστηκε ομόφωνα η απομάκρυνσή της.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε κυρίως η παρουσία του κόμματος στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι απουσίαζε δικαιολογημένα από την συνεδρίαση η Μαρίνα Χρυσοβελώνη παραμένοντας στο Βόλο, συμμετείχε όμως στην συζήτηση μέσω Skype.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αποφασίστηκε να είναι εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά τη διαδικασία, ο Τέρενς Κουίκ.

Πρώτη ομιλήτρια του κόμματος θα είναι η βουλευτής Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος είναι προγραμματισμένο να μιλήσει την Παρασκευή, ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει και την Πέμπτη.