«Επικοινωνιακό» και «προεκλογικό» χαρακτηρίζουν τον ανασχηματισμό οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «με τον ανασχηματισμό της η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι παίρνει το μήνυμα που της έστειλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές, όπου η ΝΔ είχε πτώση κατά 7% και το ΠΑΣΟΚ κατά 5%. Σε μια προσπάθεια, όμως, να διασκεδαστούν οι ανησυχίες της τρόικας και των δανειστών ότι ο ανασχηματισμός θα μπορούσε να επηρεάσει την πολιτική και τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά (δηλώσεις Σόιμπλε, συναντήσεις, απροκάλυπτη στήριξη προσώπων, αναβολή δημοσιοποίησης έκθεσης ΔΝΤ κ.α.), το αποτέλεσμα φαίνεται να έχει κυρίως επικοινωνιακό και προεκλογικό περιεχόμενο».

«Με τις τηλεοπτικές πριμαντόνες δεν αλλάζουν οι πολιτικές ούτε ανακουφίζονται οι πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Η νέα κυβέρνηση, με τη βοήθεια της ελεγχόμενης Βουλής των διακοπών, θα προσπαθήσει να κλείσει όσα μέτωπα και δεσμεύσεις μπορέσει σε βάρος της επιβίωσης των πολιτών, της ποιότητας και του περιβάλλοντος (ασφαλιστικό, μισθολόγιο, απολύσεις, φοροαπαλλαγές, ενεργειακό, δάση, αιγιαλός, χωροταξικό κ.α.). και να προετοιμάσει την επόμενη μέρα, που δε θα έχει την εξουσία. Γι’ αυτό και οι ενεργοί πολίτες, οι συλλογικότητες και όσοι υπερασπίζονται τα συλλογικά αγαθά και τα συμφέροντα των πολλών οφείλουν να ετοιμάζονται για ένα πολιτικά θερμό καλοκαίρι και ένα ακόμη πιο καυτό φθινόπωρο».