«Η ΝΔ πήγε καλύτερα στις τελευταίες εκλογές απ’ ότι ο καθένας θα περίμενε, γιατί ο κόσμος δεν ήξερε για την φορολογία ακινήτων που θα του έρθει την οποία δεν θα μπορεί κανείς να πληρώσει πλην λίγων εξαιρέσεων. Όλα αυτά θα φέρουν σπαραγμούς». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι αλλαγές στα πρόσωπα της κυβέρνησης δεν έπεισαν. «Δεν έπεισε τον κόσμο ότι αυτοί που ήρθαν θα είναι καλύτεροι απ’ αυτούς που έφυγαν και θα κάνουν την υπέρβαση. Νομίζω ότι ο κ. Σαμαράς έστησε μια πιο λαϊκή κυβέρνηση για να πάει σε εκλογές, χωρίς να περιμένει καινοτομίες και αυτό φαίνεται από την επιλογή των προσώπων. Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να παλιννοστήσει κάποιους στην ΝΔ».

Ο κ. Καρατζαφέρης πάντως αναφέρθηκε και στην αλλαγή ηγεσίας στο υπουργείο Οικονομικών λέγοντας «Μια ολόκληρη παράταξη, η ΝΔ από το ’74 μέχρι σήμερα, δεν έχει κάποιον άξιο για να γίνει υπουργός εθνικής οικονομίας; Πρέπει να δανειστούμε από την Αριστερά; Αν δεν έχει, αυτό είναι κακομοιριά. Και μην ξεχνάμε ότι ο κ. Χαρδούβελης δεν πολιτεύεται. Δεν επιλέχθηκε από τον λαό, όπως και ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Από την άλλη είναι ικανοποιημένες οι διεθνείς τράπεζες, το τραπεζικό σύστημα, η τρόικα, το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε κλπ. Όμως ο κ. Σαμαράς με την επιλογή αυτή δηλώνει πως δεν θ’ αλλάξει πολιτική γιατί είναι δέσμιος σ’ αυτήν».

Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έμεινε εκτός κυβέρνησης. «Διαπρέπουν τα παιδιά αλλά τους φέρνονται απρεπώς. Δεν μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Σαμαρά ο Άδωνις, παρά το ότι πούλησε τις αρχές, τις ιδέες, τις αξίες, την σοβαρόρητά του. Επίσης με ενόχλησε και ο τρόπος που τον πέταξε και η αντικατάσταση που έκανε. Η επιλογή του κ. Βορίδη νομίζω ήταν τιμωρία για τον Άδωνη, επειδή σε τηλεφώνημα του κ. Σαμαρά προς τον κ. Γεωργιάδη που του ζητούσε να πάρει την θέση του κ. Βορίδη ως κυβερνητικού εκπροσώπου εκείνος αρνήθηκε», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.