Σκληρή φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πρίν από λίγο στην Βουλή.

Ο κύριος Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Βενιζέλου (ότι τώρα δεν έχουμε κρίση, αλλά κρίση θα είναι η Αργεντινή που έρχεται), έκανε λόγο για προμήνυμα και απειλή εκτροπής.

Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για σιωπές ούτε για εξωραϊσμούς, ούτε για μετάθεση κρίσιμων απαντήσεων και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προτιμώ να μας μείνει η ιστορική ευθύνη ότι περικόψαμε μισθούς, συντάξεις και ότι χτυπήσαμε τα χαμηλά εισοδήματα, παρά να μας ακολουθεί το στίγμα ότι δεν σώσαμε τη χώρα.

Αν χάσουμε τον πόλεμο, περιττεύει να σας πούμε ότι κάποτε σας τα λέγαμε και δεν μας ακούσατε. Δεν θέλουμε να δικαιωθούμε σε μία τέτοια κομματική αντιπαράθεση».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει αποφάσεις, που πριν από λίγο καιρό ήταν αδιανόητες, προκειμένου να μην καταρρεύσει η χώρα και πρόσθεσε ότι «τώρα δεν κρίνεται η 6η δόση, αλλά αν θα εφαρμοστεί το νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα, που δίνει οριστική απάντηση στο δυσβάσταχτο βάρος του δημοσίου χρέους».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όταν αναφερόταν στην Αργεντινή, μιλούσε για το πώς μια πλούσια χώρα οδηγήθηκε σε δραματική κατάσταση και είπε χαρακτηριστικά πως «η χώρα δεν μπορεί να πεθάνει, θα σωθεί και θα προχωρήσουμε. Ελπίζουμε όλοι οι Έλληνες να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουμε υπηρετεί τον εθνικό στόχο, έχει λογική και είναι προς το συμφέρον της πατρίδας».

Επίσης, επιτέθηκε για άλλη μια φορά στον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει πόσο υπεύθυνες και ασφαλείς είναι οι απόψεις του». Απαντώντας, ο κ. Τσίπρας του καταλόγισε στρατιωτική ορολογία και τον κατηγόρησε ότι μιλάει όχι σαν συνταγματολόγος, αλλά σαν συνταγματάρχης, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση κάνει πόλεμο με την κοινωνία.

Πηγή: 24h.gr