Η Ζάνα Αγκαλάκοβα, που έως την παραίτησή της αυτό τον μήνα ήταν δημοσιογράφος στο ρωσικό, κρατικά ελεγχόμενο δίκτυο Channel One, δήλωσε σήμερα ότι παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία.

Η Αγκαλάκοβα, πρώην παρουσιάστρια στο Channel One που όταν παραιτήθηκε εργαζόταν ως απεσταλμένη του σταθμού στο Παρίσι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη γαλλική πρωτεύουσα: «Όταν μίλησα με τους προϊσταμένους μου, είπα ότι δεν μπορώ να κάνω πλέον αυτή τη δουλειά».

Η ίδια δήλωσε πως πιστεύει ότι η ρωσική τηλεόραση χρησιμοποιείται για τη διάδοση της προπαγάνδας του Κρεμλίνου και ότι οι Αρχές για χρόνια καταπίεζαν τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Η Αγκαλάκοβα δεν είναι η μόνη Ρωσίδα που παραιτήθηκε εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Μαρίνα Οβσιάνικοβα, που έγινε γνωστή όταν εισέβαλε σε δελτίο ειδήσεων του Pervy Kanal της κρατικής τηλεόρασης της Ρωσίας κρατώντας πλακάτ με συνθήματα κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και κατά της προπαγάνδας του Κρεμλίνου επίσης παραιτήθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal.