Η Ρωσίδα δημοσιογράφος η οποία αναδείχθηκε σε πρόσωπο – σύμβολο του αντιπολεμικού κινήματος μετά την παρέμβασή της κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού δελτίου για να καταγγείλει την επίθεση στην Ουκρανία, θα αποχωρήσει από το τηλεοπτικό δίκτυο Pervy Kanal, με δική της πρωτοβουλία,όπως έκανε γνωστό η ίδια.

Παράλληλα, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έδωσε σήμερα τη δική της απάντηση και σε όσους άσκησαν κριτική σε βάρος της, με αφορμή την ενέργεια αυτή, περιλαμβανομένου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως η πρώην εργαζόμενη του Pervy Kanal εισέβαλε στο στούντιο σε ζωντανή σύνδεση τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στη Ρωσία κρατώντας ένα πλακάτ με το οποίο επέκρινε τη στρατιωτική επιχείρηση της Μόσχας στην Ουκρανία και την «προπαγάνδα» των ΜΜΕ που ελέγχονται από το Κρεμλίνο.

Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο δίκτυο France 24, «σήμερα, μετέβην στο Οστάνκινο (έδρα του τηλεοπτικού δικτύου), κατέθεσα όλα μου τα έγγραφα για την παραίτησή μου».

Στη σημερινή συνέντευξή της, την οποία αναπαράγει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, η ίδια εξήγησε ότι ήθελε να «στείλει ένα δυνατό μήνυμα για να πει ότι οι Ρώσοι είναι αντίθετοι στον πόλεμο, ότι δεν πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι για την προπαγάνδα και για όσα λέμε στην τηλεόραση και ότι πρέπει να κάνουμε τον διαχωρισμό μεταξύ του ψέματος και της αλήθειας».

«Οι πολίτες διαμαρτύρονται, το 50% των Ρώσων είναι κατά του πολέμου»

«Φοβάμαι, σίγουρα, όμως δεν πιστεύω ότι ανήκω στα αποβράσματα», συνέχισε, ερωτηθείσα σχετικά με την επίσημη ρητορική εναντίον των αντιπολεμικών ακτιβιστών στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε ότι η σύρραξη στην Ουκρανία αποκαλύπτει ποιοι είναι οι «προδότες» στη Ρωσία. Για τη δημοσιογράφο, «οι άνθρωποι που κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, δεν είναι προδότες, είναι πολίτες».

«Η ρωσική κοινωνία είναι διχασμένη, ένα μέρος της, ενδεχομένως το 50%, τάσσεται κατά του πολέμου και το άλλο 50% στηρίζει τον πρόεδρο Πούτιν», εκτίμησε.

Νωρίτερα σήμερα η Μαρίνα Οβσιάνικοβα έκανε γνωστό πως είπε «όχι» στην πρόταση Μακρόν να λάβει άσυλο στη Γαλλία. «Θα παραμείνουμε στη Ρωσία», σημείωσε, αναφερόμενη στην ίδια και τα παιδιά της, μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.