Οι υποψήφιοι μάγειρες μπήκαν γι’ άλλη μια φορά στην κουζίνα του MasterChef ώστε να δοκιμαστούν στην πρώτη δοκιμασία αποχώρησης της εβδομάδας. Οι 20 παίκτες εμφανίστηκαν στο πλατό όμως οι 17 ανέβηκαν στον εξώστη αφού ήταν ασφαλείς και θα παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία από εκεί.

Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση, Αναστασία, Χριστόφορος και Γρηγόρης έβαλαν τις μαύρες ποδιές και περίμεναν με αγωνία να δουν το πιάτο αντιγραφής το οποίο «κρυβόταν» κάτω από την καμπάνα.

Ο Βασίλης ο οποίος είχε στα χέρια του την κάρτα ασυλίας, ρωτήθηκε αν θα έκανε χρήση της εκείνος όμως είπε το «όχι». Οι κριτές έβαλαν τέλος στην αγωνία των υποψήφιων προς αποχώρηση και σήκωσαν την καμπάνα. Μόλις οι κριτές σήκωσαν την καμπάνα, η Αναστασία, ο Γρηγόρης και ο Χριστόφορος αντίκρισαν ένα εμβληματικό πιάτο της ελληνικής κουζίνας με άρωμα από Κυκλάδες, και φυσικά με την υπογραφή του Σωτήρη Ευαγγέλου.

Το πιάτο που κλήθηκαν να δημιουργήσουν

Το πιάτο που κλήθηκαν να δημιουργήσουν σαν πιστό αντίγραφο ήταν αλμυρό και ήταν «Κόκορας «πατίδο» και μακαρόνια ματσάτα».

Το άγχος κυρίευσε τους υποψήφιους προς αποχώρηση αφού είχαν λιγότερο από δυο ώρες για να δημιουργήσουν πιστό αντίγραφο του πιάτου που έκρυβε η καμπάνα. Η απροσεξία δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή της στην κουζίνα του MasterChef. Γρηγόρης και Αναστασία πάνω στη βιασύνη τους δεν πρόσεξαν και κόπηκαν. Ο Γρηγόρης επειδή δεν ήθελε να χάσει χρόνο, φόρεσε φορά ένα γάντι, ώστε να προστατευθεί από ένα δεύτερο ατύχημα, αλλά και για μη γεμίσει το πιάτο του με αίμα. Η Αναστασία από την άλλη δέχθηκε τη βοήθεια των ανθρώπων της παραγωγής ο οποίος της περιποιήθηκε το τραύμα στο δάχτυλο.

«Πάει το κόψιμο…σύννεφο», σχολίασε με χιούμορ ο Γρηγόρης.

Το «τσότσο» που ξάφνιασε τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο

Και ενώ οι κατσαρόλες είχαν πάρει… φωτιά, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πλησίασε τον πάγκο του Γρηγόρη για να δει πώς τα πηγαίνει. «Τρομερό πιάτο έχω πάθει τσότσο με τη σάλτσα του» απάντησε ο Γρηγόρης και έκανε τον σεφ να ξαφνιαστεί και να αναρωτηθεί τι είναι το «τσότσο».

«Είναι τσότσο έχω πάθει πλάκα», του λέει ο παίκτης με τον σεφ να του απαντά: «Τη φάση εννοείς. Μην το αλλάζεις»!

Η δύσκολη ώρα της αποχώρησης

Στο τέλος της απαιτητικής δοκιμασίας έφτασε η ώρα της κρίσης. Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση στάθηκαν μπροστά στους κριτές του MasterChef και άκουσαν τα αποτελέσματα.

Και οι τρεις παίκτες κατάφεραν να «πλησιάσουν» το πιάτο αντιγραφής, αλλά υπήρχαν και κάποιες αστοχίες. Το πιάτο της Αναστασίας είχε τις περισσότερες αστοχίες και είχε ως αποτέλεσμα να δει την πόρτα της εξόδου από το διαγωνισμό μαγειρικής.

«Νιώθω μαχήτρια, είμαι μαχήτρια στη ζωή. Μεγάλωσα με αρκετές δυσκολίες, αλλά πάντα είχα το κεφάλι ψηλά. Προσπαθώ να γίνομαι κάθε μέρα και καλύτερη και χαίρομαι που το αναγνώρισε ο σεφ. Είμαι ευγνώμων που έφτασα μέχρι εδώ. Παίρνω αυτές τις γνώσεις που απέκτησα εδώ. Τώρα που φεύγω θα μου λείψετε εσείς και οι τρεις σεφ. Θα μου λείψουν τα παιδιά. Θα συνεχίσω να μαγειρεύω», είπε αρχικά η Αναστασία.

«Όταν βγάζεις την ποδιά είναι σαν να σου ξεριζώνουν την καρδιά. Είναι άσχημο να αφήνεις την ποδιά σου στον πάγκο. Καταλαβαίνεις ότι όλα τελειώνουν εδώ. Δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γυρίσω στο σπίτι μου», είπε με δάκρυα στα μάτια.