Διημερίδα για τα αθλητικά ΜΜΕ με τίτλο «All about Sports Media» διοργανώνεται στις 11 και 12 Απριλίου στην αίθουσα του ΕΒΕΑ στην οδό Ακαδημίας 7 (6ος όροφος αίθουσα ΕΡΜΗΣ).

Θέμα της διημερίδας είναι αν και κατά πόσο το σύγχρονο τοπίο στα ΜΜΕ μπορεί αρμονικά να συνυπάρξει με την παραδοσιακή δημοσιογραφία και ο ρόλος που οι νέοι άνθρωποι μπορούν να παίξουν στα νέα Μέσα.

Σε μία εποχή που τα παραδοσιακά αθλητικά Μέσα συρρικνώνονται, αυτό που αλλάζει οριστικά τον τρόπο με τον οποίο το αναγνωστικό κοινό αναζητεί την ενημέρωση του είναι η προσαρμογή του δημοσιογράφου στο νέο τοπίο. Και ακριβώς σε αυτό το πολυσυλλεκτικό πια περιβάλλον γίνεται φανερή η ανάγκη να προσαρμοστεί ο ρεπόρτερ το συντομότερο δυνατό στη νέα πραγματικότητα και να κάνει σύμμαχο του τη νέα τεχνολογία. Επίσης οφείλει να αντιμετωπίσει τα Social Media ως ένα ακόμη εργαλείο δουλειάς και όχι μόνο ως τρόπο διασκέδασης.

Το «All about Sports Media» είναι μία προσπάθεια ανθρώπων που βρίσκονται ήδη στο χώρο, να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα για το αν το αύριο ανήκει αποκλειστικά στο ίντερνετ, αν η πρώτη σελίδα παίζει ακόμη ρόλο στα ΜΜΕ, κατά πόσον μπορεί ο δημοσιογράφος να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις του κοινού, αλλά και στο τι είναι νόμιμο και τι ηθικό στα σπορ!

Στόχος της διημερίδας είναι να ανοίξει τους ορίζοντες σε όσους θέλουν να μπουν στο χώρο των αθλητικών ΜΜΕ ή όσων βρίσκονται ήδη μέσα σε αυτά και θα ήθελαν να επιμορφωθούν. Ακόμη, απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με το μάνατζμεντ ή το μάρκετινγκ, δίνοντάς τους την ευκαιρία να δουν πως αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ως συγκοινωνούντα δοχεία τα αθλητικά media. Απευθύνεται όχι μόνο σε σπουδαστές αθλητικής δημοσιογραφίας αλλά γενικότερα των ΜΜΕ καθώς και σε όσους θεωρούν ότι η ενημέρωση δεν έχει όρια, ούτε σύνορα.

Στο «All about Sports Media» θα μιλήσουν γνωστά ονόματα από το εξωτερικό. Ο Βρετανός συγγραφέας και πολυβραβευμένος αρθρογράφος παλιότερα των TIMES, INDEPENDENT, SUNDAY TELEGRAPH και τώρα της EVEVING STANDARD, Πάτρικ Μπάρκλει καθώς και ο καταλανός διευθυντής της εφημερίδας SPORT της Βαρκελώνης, Αλμπερτ Μασνού.

Τη διημερίδα συνδιοργανώνει και συντονίζει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος που θα είναι επικεφαλής μία μεγάλης ομάδας εισηγητών, ανάμεσα τους οι Βασίλης Σαμπράκος, Αλέξης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τσόχος, Αντρέας Δημάτος, Βασίλης Παπαθεοδώρου, Βασίλης Βέργης , Γιώργος Θαναηλάκης , Γιάννης Θειακός, Κώστας Βερνίκος, Δήμος Μπουλούκος, Γιώργος Μαζιάς , Τόλης Κοτζιάς και ο διευθυντής των αθλητικών καναλιών NOVASPORTS Γιάννης Φουρνάρος.

Ακόμη εισηγήσεις θα παρουσιάσουν ο εκτελεστικός διευθυντής της Σούπερ Λίγκας Μιχάλης Αναγνώστου , ο καθηγητής τηλεπικοινωνιών Ευάγγελος Βόγκλης, ο σκηνοθέτης των αθλητικών μεταδόσεων του MEGA, Δημήτρης Δανίκας, ο επίκουρος καθηγητής των ΤΕΦΑΑ στο θέμα διοίκησης του αθλητισμού, Δημήτρης Γαργαλιάνος, ο κορυφαίος στον τομέα των αθλητικών στατιστικών στην Ελλάδα Κώστας Γαλάνης και ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Ηλίας Γιαννακάκης.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διημερίδας, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στην ιστοσελίδα www.aboutsportsmedia.gr, όπου επίσης μπορούν να δουν ολόκληρο το πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.