Σε δειγματοληπτικό έλεγχο των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι υποψήφιοι των φετινών πανελληνίων εξετάσεων ώστε να ενταχθούν σε μια από τις ειδικές περιπτώσεις πολυτέκνων, τριτέκνων, κοινωνικών κριτηρίων καθώς και ειδικών κατηγοριών μουσουλμάνων, εκκλησιαστικών σχολείων θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δικαιολογητικά για την ένταξη ενός υποψηφίου σε μια από τις πιο πάνω ειδικές κατηγορίες κατατίθενται στο σχολείο και το υπουργείο δεν έχει καμιά ανάμειξη στον σχετικό έλεγχο των δικαιολογητικών, καθώς η διαδικασία διενεργείται από το διευθυντή ή τον υποδιευθυντή των σχολικών μονάδων που είναι επιφορτισμένοι με το έργο αυτό.

Το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία διενεργεί και το ίδιο έλεγχο στα δικαιολογητικά που κατέθεσαν οι υποψήφιοι.

Συγκεκριμένα η διεύθυνση οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων προχωρά μέσα στο Νοέμβριο σε δειγματοληπτικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα δικαιολογητικά ήταν επαρκή και η ένταξη των μαθητών σε μια από τις ειδικές περιπτώσεις ήταν καθόλα νόμιμη.

Για το τρέχον σχολικό έτος έχουν επιλεχθεί 26 λύκεια ανά την Ελλάδα οι διευθυντές των οποίων θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου συγκεντρωτικό κατάλογο για τους υποψηφίους που χαρακτηρίστηκαν ειδική περίπτωση ή ειδική κατηγορία καθώς και ευανάγνωστες φωτοτυπίες των δικαιολογητικών που κατέθεσαν οι μαθητές.

Σε περίπτωση που μετά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την υπαγωγή σε ειδική περίπτωση/κατηγορία ο υποψήφιος που κατέθεσε ψευδή ή ελλιπή δικαιολογητικά διαγράφεται από το τμήμα στο οποίο πέτυχε ενώ αποκλείεται από την διαδικασία εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τα επόμενα δυο χρόνια.

Τα 26 σχολεία είναι τα ακόλουθα…

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

Σχολείο

Δράμα

ΓΕΛ Καλαμπακίου

Καβάλα

1ο ΕΠΑΛ Καβάλας

Πιερία

ΓΕΛ Λεπτοκαρυάς

ΑΝ.Θεσσαλονίκη

1ο ΕΠΑΛ Επανωμής

Καστοριά

1ο ΓΕΛ Καστοριάς

Κοζάνη

2ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Θεσπρωτία

ΓΕΛ Φιλιατρών

Θεσπρωτία

1ο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Τρίκαλα

9ο ΓΕΛ Βαλτινού

Λάρισα

ΕΠΑΛ Ελασσόνας

Κέρκυρα

Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας

Κεφαλληνιά

ΕΠΑΛ Αργοστολίου

Ηλεία

ΓΕΛ Πελόπιου

Αιτωλοακαρνανία

ΕΠΑΛ Βόνιτσας

Φθιώτιδα

3ο ΓΕΛ Λαμίας

Φωκίδα

ΕΠΑΛ Άμφισσας

Ανατ.Αττική

ΓΕΛ Λαυρίου

Πειραιάς

7ο ΕΠΑΛ Πειραιά

Κόρινθος

Λυκειακές Τάξεις Λεχαίου

Κόρινθος

1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου

Χίος

2ο ΓΕΛ Χίου

Σάμος

1ο ΕΠΑΛ Ευδήλου Ικαρίας

Δωδεκάνησα

ΓΕΛ Πάτμου

Κυκλάδες

ΕΠΑΛ Κέας

Ηράκλειο

Ιδιωτικό Λύκειο «Παγκρήτιον»

Χανιά

2ο ΕΠΑΛ Χανίων


Επιμέλεια:
Καλόγηρος Βασίλειος