Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό Αττικής, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά έχει εκδηλωθεί κοντά στο κάστρο στο Πόρτο Γερμενό και πλησίον της οδού Αιγοσθενών. Δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω του 112 για τον οικισμό Μύτικα προς την Ψάθα.

«Αν βρίσκεστε στο Μύτικα, εκκενώστε τώρα προς Ψάθα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα που έφτασε στα κινητά των κατοίκων από το 112.

Στο Πόρτο Γερμενό, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η πυρκαγιά στην κορυφογραμμή έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται από τις επίγειες δυνάμεις, δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί προς Ψάθα.

Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό

Μάλιστα η αστυνομία προχώρησε και στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή έχοντας ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να υπάρχει καμία υποψία εις βάρος του.

Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμενό

Σε βίντεο που δημοσίευσε η σελίδα στο Facebook «Εξωραϊστικός Σύλλογος Πόρτο Γερμενό», φαίνεται ένα σπίτι να έχει καεί από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς. Αυτή την ώρα επιχειρούν 130 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρα τμήματα, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

🔥Πόρτο Γερμενό τώρα. Δύσκολη η κατάσταση.Βιντεο:Merita foti

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, July 5, 2022

⚠️SOS 🔥SOS ⚠️SOS ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕΚαμια μετακίνηση προς Πόρτο Γερμένο και Ψάθα. Εκτός ελέγχου η Πυρκαγιά στο Πόρτο Γερμένο.

Posted by Forecast Weather Greece on Tuesday, July 5, 2022

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  1. Επί της επαρχιακής οδού Οινόης – Πόρτο Γερμενό από το ύψος της ταβέρνας Κρύο Πηγάδι, ρεύμα κυκλοφορίας προς Πόρτο Γερμενό
  2. Επί της επαρχειακής οδού Αλεποχωρίου – Ψάθας – Βιλίων από το ύψος της οδού Πεύκων ρεύμα κυκλοφορίας προς Ψάθα

Στο μεταξύ, αναζωπύρωση υπάρχει στον Προφήτη Ηλία Ιτέας.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο – «Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο! Παραμένουμε πολύ προσεκτικοί!»

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.