Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικών (500 γρ.)
  • 300 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
  • 6 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Romano
  • 1 φλ. τσαγιού αρακά
  • 1/2 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε κονσέρβα, στραγγισμένα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό σε βρασμό. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, 2 έως 3 λεπτά. Ανακατέψτε το αλεύρι και τη σκόνη σκόρδου στο κρεμμύδι.
  3. Προσθέστε σταδιακά το γάλα. Ζεστάνετε μέχρι λίγο κάτω από το σημείο βρασμού και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά το τυρί μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία.
  4. Ανακατέψτε τον αρακά και τα μανιτάρια και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 4 λεπτά.
  5. Ρίξτε τον καπνιστό σολομό και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω από τα ζυμαρικά.