Κανείς δεν είπε ότι η μαγειρική είναι εύκολη. Ωστόσο, μπορεί να γίνει πολύ απολαυστική όταν ασχολείστε με αυτήν με μεράκι. Και ακόμη πιο «προσιτή» όταν γνωρίζετε κάποια βασικά κόλπα, που θα κάνουν την ενασχόλησή σας με αυτή, ακόμη πιο εύκολη. Όπως και τα τρία που ακολουθούν και θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα.

Ένας πιο καθαρός τρόπος για να σπάσετε ένα αυγό

Αυγά

Όταν χτυπάτε ένα αυγό στην άκρη ενός μπολ, δεν σπάτε μόνο το κέλυφος. Η λεπτή μεμβράνη που περιβάλλει το ασπράδι και τον κρόκο σπάει, επίσης, επιτρέποντας σε μικροσκοπικά θραύσματα του κελύφους να αναμιχθούν με το υγρό και να προσθέσουν ένα ανεπιθύμητο τραγανό στοιχείο στο τελικό πιάτο σας.

Σύμφωνα με το Real Simple αυτό που έχετε να κάνετε είναι να σπάσετε το αυγό σε μια επίπεδη επιφάνεια, όπως ο πάγκος. Με αυτόν τον τρόπο, η μεμβράνη παραμένει άθικτη, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κέλυφος στην ομελέτα σας.

Βήμα 1: Κρατήστε το αυγό με το ένα χέρι και χτυπήστε το σταθερά σε μια σκληρή επιφάνεια.

Βήμα 2: Ελέγξτε το σπάσιμο: Θα πρέπει να βλέπετε μια εσοχή και μια ρωγμή από πλευρά σε πλευρά, όπως ένας «ισημερινός».

Βήμα 3: Τοποθετήστε τους αντίχειρές σας σε κάθε πλευρά της ρωγμής και τραβήξτε απαλά το κέλυφος. Τυχόν θραύσματα θα κολλήσουν στη μεμβράνη και δεν θα πέσουν στο μπολ.

Πώς να κόψετε το σκόρδο

Σεφ που λιώνσει σκόρδο

Τέρμα πια ο αγώνας με τις κολλώδεις, λεπτές φλούδες από χαρτί. Με αυτά τα τρία βήματα -κομμένο, θρυμματισμένο, ψιλοκομμένο- μπορείτε να προετοιμάσετε μια σκελίδα σκόρδου σε χρόνο μηδέν.

Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε την άκρη ενός μαχαιριού για να κόψετε τη σκληρή ρίζα κάθε σκελίδας. Αυτό κάνει τη φλούδα να ξεφλουδίζει πιο εύκολα.

Βήμα 2. Τοποθετήστε μία σκελίδα κάτω από την επίπεδη πλευρά του μαχαιριού, με τη λεπίδα στραμμένη μακριά από εσάς. Πιέστε την παλάμη ή τη γροθιά σας πάνω στο μαχαίρι μέχρι να νιώσετε τη σκελίδα να υποχωρεί. Αφαιρέστε και πετάξτε τη φλούδα.

Βήμα 3. Μαζέψτε τις ξεφλουδισμένες σκελίδες, κρατήστε το μαχαίρι σας από τη λαβή και τοποθετήστε το άλλο, μη κυρίαρχο χέρι σας πάνω στη λεπίδα. Κουνήστε το μαχαίρι πάνω-κάτω μέσα από τις σκελίδες (με την άκρη να μένει πάνω στο ξύλο κοπής). Ψιλοκόψτε μέχρι το σκόρδο να έχει το μέγεθος που θέλετε.

Πώς να μαλακώσετε γρήγορα το βούτυρο

Κομμάτι βούτυρο

Ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο εκ των προτέρων, όπως συνιστά η συνταγή που θέλετε να κάνετε; Ακολουθούν δύο τρόποι για να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Γρήγορα: Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και τοποθετήστε τα στον πάγκο της κουζίνας. Σε 10 έως 15 λεπτά, θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

Γρηγορότερα: Βάλτε τα κομμάτια στον φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή θερμοκρασία σε διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ελέγχοντας ενδιάμεσα. Το βούτυρο είναι έτοιμο όταν είναι εύπλαστο αλλά όχι πολτώδες.