Υλικά

  • 1 πακέτο μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών, μαγειρεμένα
  • 420 γρ. τυρί ρικότα
  • 200 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα πυρέξ.
  2. Συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, τα μανιτάρια και την παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε το μείγμα της ρικότας στα κελύφη.
  3. Απλώστε 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού και τοποθετήστε τα γεμιστά κοχύλια, με τη γεμιστή πλευρά προς τα πάνω, πάνω από τη σάλτσα.
  4. Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα γεμιστά κοχύλια και από πάνω το κοτόπουλο σε τρίμματα. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα. Ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.