Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ. σ.  λευκή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. ακατέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
  2. Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να σιγοβράσουν στη φωτιά.
  3. Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα.
  4. Ρίξτε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Αδειάστε την κρέμα σε φόρμες και ψήστε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα αυγών να μην είναι πλέον υγρό. Ψύξτε την κρεμ μπρουλέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  6. Ρίξτε την ακατέργαστη ζάχαρη πάνω από την κρέμα και καραμελώστε την με ένα φλόγιστρο.
  7. Σερβίρετε αμέσως.