Υλικά

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
  • 1 τσιαπάτα, κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
  • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανθό αλατιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να βράσει.
Βήμα 2
Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τη σοκολάτα στην κρέμα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
Βήμα 3
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε στο ψυγείο, αλλά βγάλτε την αρκετή ώρα πριν τη σερβίρετε.
Βήμα 4
Κόψτε το ψωμί σε πολύ λεπτές φέτες και ψήστε από κάθε πλευρά, μέχρι να φρυγανιστεί.
Βήμα 5
Σερβίρετε τη γκανάς σε ποτήρια, περιχύστε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με τους ανθούς αλατιού.
Βήμα 6
Αλείψτε τη φρυγανιά με ελαιόλαδο και σερβίρετε με τη γκανάς.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.