Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ετοιμάσεις ένα γεύμα, καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Τηγάνισμα και σοτάρισμα παραμένουν δύο από τους πιο δημοφιλείς, μόνο που χρειάζονται μεγάλη προσοχή, γιατί καταλήγουμε συνήθως να χρησιμοποιούμε περισσότερο λάδι απ’ ό,τι χρειάζεται.

Κι εδώ ακριβώς εφαρμόζεται ένας από τους απαράβατους κανόνες της υγιεινής διατροφής για τον καλύτερο έλεγχο του λαδιού.

Τι μας λέει; Πώς αντί να χρησιμοποιούμε τηγάνια και μεγάλες ποσότητες λαδιού, είναι πάντα προτιμότερο να ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και να τα βάζουμε στον φούρνο.

Ο κανόνας δεν περιορίζει απλώς το λάδι που θα καταναλώσουμε, αλλά έχει και δύο ακόμα συγκριτικά οφέλη. Το πρώτο είναι ότι απλοποιεί κατά πολύ το μαγείρεμα του φαγητού, το οποίο γίνεται με τη μία.

Το δεύτερο είναι ότι περιορίζει δραστικά το καθάρισμα των σκευών. Είναι μια από αυτές τις ευτυχείς περιστάσεις στην κουζίνα που μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις…

TAGS