Υλικά

  • 1/2 κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 1 μεγάλο ή 2 μικρά μήλα
  • 1 ρόδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ψιλοκόβετε το λάχανο και το αλατίζετε. Αφήνετε να μαλακώσει για περίπου 10 λεπτά.
  2. Καθαρίζετε το μήλο και το τρίβετε στον τρίφτη. Ανακατεύετε καλά με το λάχανο.
  3. Κόβετε το ρόδι στη μέση, πιέζετε το μισό στον στίφτη για να βγάλει το χυμό και το ρίχνετε στο λάχανο.
  4. Στη συνέχεια αφαιρείτε τους σπόρους από το υπόλοιπο ρόδι και τους ρίχνετε στο λάχανο.
  5. Πασπαλίζετε με πιπέρι, το λάδι και χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.