Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 170 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 4 αβγά
  • 3 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το τρίμμα ψωμιού και προσθέστε την παρμεζάνα, το θυμάρι και το βούτυρο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και απλώστε το στη βάση ενός τσέρκι 23 εκατοστών.
Βήμα 4
Πιέστε με ένα κουτάλι μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη βάση και ψήστε για 12- 15 λεπτά.
Βήμα 5
Χτυπήστε το τυρί κρέμα με το κατσικίσιο τυρί, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 6
Προσθέστε τα αβγά, ένα ένα, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 7
Τέλος, προσθέστε το τσένταρ και το σχοινόπρασο, ανακατέψτε και απλώστε πάνω από τη βάση ψωμιού.
Βήμα 8
Ψήστε στους 140 βαθμούς για μία ώρα και ένα τέταρτο.
Βήμα 9
Αφήστε να κρυώσει πριν βγάλετε από το τσέρκι.
Βήμα 10
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 4 ώρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.