Υλικά για 4 άτομα

  • 680 γρ. κιμά (μισό αρνί – μισό μοσχαρίσιο)
  • 150 ml γάλα
  • 50 γρ. ψίχα φρέσκου ψωμιού σε τρίμματα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι για το πασπάλισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 600 ml πασάτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αναμειγνύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με το γάλα. Προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε.
Βήμα 2
Πλάθουμε το μείγμα σε σχήμα μικρού λουκάνικου μήκους 5 εκ. και τα αλευρώνουμε.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια γυρίζοντάς τα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Βήμα 4
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 5
Σιγοβράζουμε την πασάτα, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και το κρεμμύδι για 20 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
botrini735x90
TAGS