Δεν περιμένει αποφάσεις από το Eurogroup ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Πάντα πάνε μαζί η πολιτική θέληση και η ουσία», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup και πρόσθεσε: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και τι χρειάζεται να γίνει τις επόμενες μια δυο εβδομάδες. Θα ακούσουμε τους θεσμούς, θα ενημερωθούμε για την πρόοδο που έχει γίνει και θα δούμε που είμαστε»

«Δεν θα υπάρξει τελικό αποτέλεσμα σήμερα. Θα δούμε την πρόοδο και ελπίζουμε ότι αυτή θα είναι καλή», σημείωσε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το δημοψήφισμα τόνισε ότι είναι θέμα των πολιτικών στην Ελλάδα. «Ποτέ δεν με ενόχλησε αυτό το ενδεχόμενο».

«Εξέφρασε την ελπίδα ότι η συμφωνία θα επέλθει πριν δημιουργηθεί πρόβλημα με τη ρευστότητα. Πολιτικά το ορόσημο είναι στο τέλος του Ιουνίου, προσέθεσε.

Ερωτηθείς εάν το σημερινό Eurogroup μπορεί να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, απάντησε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι απολύτως ανεξάρτητη και το Eurogroup σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να στείλει σήμα στην ΕΚΤ για το τι θα κάνει.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε επίσης πως η Ελλάδα κάνει χρήση αυτή τη στιγμή της ευελιξίας που της έχει προσφερθεί σχετικά με το πρόγραμμα, κάνοντας νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων, οι οποίες όμως πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμες.