Την άποψη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποχώρησης της COSCO από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ.Βαρβιτσιώτης αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει με την επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης με την COSCO.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ.Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι σωστό να προχωρήσει την επέκταση της σύμβασης με την COSCO καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι «νομικά δεσμευμένη» αλλά τόνισε ότι αναμένει την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διάφορα στοιχεία της σύμβασης δεδομένου ότι οι Βρυξέλλες προκρίνουν την προκήρυξη διαγωνισμού αποκρατικοποίησης.

Αναφερόμενος στην αντίθεση του Γ.Ανωμερίτη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ, στην επέκταση της σύμβασης με την COSCO, ο υπ.Ναυτιλίας τόνισε πως οι μετοχές του ΟΛΠ ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο -όπως είπε- είναι και αυτό που θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις και όχι ο κ.Ανωμερίτης.

Ερωτηθείς για την πρόταση σχηματισμού ενός νέου πολιτικού φορέα στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ.Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι πρόκειται για μια «θετική πολιτική ζύμωση», υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να καλύψει τον χώρο της κεντροαριστεράς.