ΔΕΗ: Διακανονισμοί οφειλών από σήμερα και μέσω τηλεφώνου στο 11770

Η Επιχείρηση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες «να κάνουν μια νέα αρχή»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
10:29
08/10/2019
ΔΕΗ: Διακανονισμοί οφειλών από σήμερα και μέσω τηλεφώνου στο 11770
4
loading

Οι οφειλέτες της ΔΕΗ θα μπορούν από σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου να ρυθμίζουν τα χρέη τους προς την εταιρεία και τηλεφωνικά, με κλήση στο 11770.

Υπενθυμίζεται πως η Επιχείρηση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες «να κάνουν μια νέα αρχή», δημιουργώντας προϋποθέσεις για μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Το νέο σύστημα προβλέπει χαμηλότερες προκαταβολές σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν έως σήμερα: δεν θα υπερβαίνουν το 20% ή εναλλακτικά το 30% (αν επιλεγούν περισσότερες δόσεις) έναντι 40-50% έως σήμερα.

Η διαδικασία έγκρισης θα είναι αυτοματοποιημένη και θα γίνεται άμεσα στα καταστήματα της ΔΕΗ με την υποβολή της αίτησης. Ο πελάτης θα χρειάζεται να προσκομίσει μόνο τον τελευταίο λογαριασμό του, την αστυνομική του ταυτότητα και τον ΑΦΜ του. Επιπλέον από σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 θα μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις και τηλεφωνικά στο 11770.

Ο υπολογισμός της προκαταβολής και των δόσεων είναι απλούστατος και γίνεται, ανάλογα με το ύψος της οφειλή, ως εξής:

Ο οφειλέτης πλέον μπορεί εύκολα και γρήγορα από το σπίτι του να υπολογίσει την προκαταβολή και τη μηνιαία δόση του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των δόσεων και των νέων λογαριασμών που θα εκδοθούν στη συνέχεια.

Οι πελάτες που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και όσοι είναι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους, όπως και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Προμήθειας.

Όσοι πελάτες δεν έχουν πλέον σύμβαση με τη ΔΕΗ, αναφέρει η Επιχείρηση, αλλά έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για εξατομικευμένη ρύθμιση, ανάλογα με το ύψος της οφειλής και τις οικονομικές τους δυνατότητες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Distinct

  Για χρέος 3600 πριν 20 μέρες μου ζήτησαν το 40% δηλαδή 1500 ποσόν που δεν μπορούσα να καλύψω για να μου κάνουν ρύθμιση. Έφυγα και επέστρεψα σήμερα 9/10/19 με τα νέα δεδομένα για ρύθμιση. Κάτι κυρίες υπάλληλοι ανημέρωτες εντελώς δεν ήξεραν τι να κάνουν μου ζητούσαν όλο το ποσό εξόφληση. Τελικά πλήρωσα `1000 ευρώ χωρίς να μου γίνει ρύθμιση στο υπόλοιπο και μου είπαν το κουλό όταν έχεις χρήματα βάζε εσύ μόνη σου στο λογαριασμό σου. Τελικά έφυγα άπραγη δίνοντας 1000 ευρώ χωρίς ρύθμιση και δόσεις και χωρίς εξασφάληση για το αν θα συνεχίσω να έχω ρεύμα.. και δεν θα μου ξηλώσει κάποιος το ρολόι. Στη διάθεσή σας έχω το όνομα της κυρίας που με δήθεν με "εξυπηρέτησε"

 2. avatar @ Κολοκυθια

  Τί έχεις Γιάννη ;
  Οτι είχα . . . πάντα 0+0 = 14%

 3. avatar Πριν από τέσσερα χρόνια

  σε οφειλή 900 € έδωσα 30 € προκαταβολή και γύρω στα 30, με δική μου επιλογή, η δόση!

 4. avatar Κολοκυθια

  Κολοκυθια.Πριν 3 μηνες εκανα ρυθμιση τηλεφωνικα για ποσο 500 ευρω .Πληρωσα 150 ευρω προκαταβολη και το υπολοιπο σε 20 δοσεις των 17,50 ευρω η καθε μια.Τωρα σε υποχρεωνει να δωσεις 50 ευρω προκαταβολη και το υπολοιπο σε 5 δοσεις των 90 ευρω η καθε μια.Δλδ κολοκυθια ριγανατα.90 ευρω η καθε δοση ειναι πολλα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει