Τα Πετράλωνα είναι μία από τις πιο όμορφες και γραφικές γειτονιές της πόλης, με εικόνες που θυμίζουν έντονα τις παλιές, καλές αθηναϊκές γειτονιές. Με αυτό το ρετρό και νοσταλγικό σκηνικό, απολαύστε νόστιμους μεζέδες και γευστικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας σε στέκια που βγάζουν τραπεζάκια έξω.

Παραδοσιακές ταβέρνες και νεοταβέρνες, μαγειρεία αλλά και μεζεδοπωλεία καλούν σε μια απολαυστική γευστική έξοδο που θα σας μείνει αξέχαστη.

Ο Σαντορινιός

Ο Σαντορινιός

Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή στην καρδιά της Αθήνας υποδέχεται τους λάτρεις της ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας στον υπέροχο χώρο της πολύ κοντά στο σταθμό των Πετραλώνων (Δωριέων 8). Σπιτικό καλομαγειρεμένο φαγητό, παραδοσιακές γεύσεις και η αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς στα όσα το κάνουν να ξεχωρίζει στις επιλογές του κοινού.

Οικονόμου

Ταβέρνα Οικονόμου

Μετρώντας πολλές δεκαετίες λειτουργίας, ο Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 41 & Κυδαντιδών), αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες για φαγητό στη γραφική γειτονιά της Αθήνας. Από τη δεκαετία του 1930, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έρχονται στον Οικονόμου για το σπιτικό φαγητό του που μαγειρεύει στην κατσαρόλα και θυμίζει πολύ εκείνο της γιαγιάς.

Αστέρ

Μικρό και γουστόζικο γευστικό στέκι στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 48), που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας μεταμοντέρνος κρητικός καφενές. Στα λιγοστά τραπεζάκια του στο υπόγειο με τη ρετρό ατμόσφαιρα –χρωματιστά πλακάκια στο πάτωμα, παλιά έπιπλα, μίνιμαλ ξύλινα τραπέζια και υπέροχα σερβίτσια– απολαμβάνουμε νόστιμους κρητικούς μεζέδες, οι οποίοι γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι. Μυζηθροπιτάκια με μέλι, χοχλιοί μπουμπουριστοί, πατάτες οφτές και άλλοι εκλεκτοί μεζέδες συνδυάζονται ιδανικά με ρακή ή με χύμα κρασάκι.

Το Λαμπόρι

Βρίσκεται στα Κάτω Πετράλωνα (Αλκμήνης 23-25) και διακρίνεται για την ατμόσφαιρα παλιού καφενέ που το χαρακτηρίζει. Περιποιημένο με πιάτα που παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες μικρών, Ελλήνων παραγωγών. Διαθέτει και ζωντανή μουσική.

Κάππαρη

Κάππαρη

Από τις νεοταβέρνες που ξεχωρίζουν στην περιοχή των Πετραλώνων (Δωριέων 36), πιο συγκεκριμένα στα Άνω Πετράλωνα και πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Μερκούρη. Στεγάζεται σε μια μονοκατοικία, η οποία βρίσκεται σε μια γειτονιά που σίγουρα φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς Αθήνας.

Με το σκηνικό τόσο στον εξωτερικό χώρο της αυλής όσο και στο εσωτερικό να δημιουργεί νοσταλγικές εικόνες, επικεντρώνεται στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές, με τις περισσότερες προτάσεις παρασκευάζονται με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.