Όταν θέλετε να συνδυάσετε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, στην λίγο πιο μοντέρνα εκδοχή τους, σε όμορφα διαμορφωμένους χώρους, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποια από τις νεοταβέρνες της πόλης. Με πιάτα που μυρίζουν Ελλάδα και εμφάνιση λίγο πιο σύγχρονη, καλύπτουν τις γευστικές σας ανάγκες σε υπέροχες αυλές ή εσωτερικούς χώρους με ωραίο περιβάλλον.

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Τζίτζικας και μέρμηγκας

Από τους πρώτους διδάξαντες στην πόλη του όρους νεοταβέρνα, ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας, τόσο επί της Μητροπόλεως στην καρδιά της Αθήνας, όσο και σε άλλα σημεία στην Αττική, αποτελεί την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του μοντέρνου μπακάλικου- ταβέρνας. Η κουζίνα τιμά την ελληνική παράδοση, με τα πιάτα να έχουν έχουν πιο σύγχρονο twist, τόσο στην γεύση όσο και την παρουσίαση. Όλα παρασκευάζονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, δημιουργώντας συνδυασμούς και γεύσεις που όλοι θέλουν να ξαναδοκιμάσουν.

Μπεμπέκα

Μπεμπέκα

Μία από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης, η Μπεμπέκα στο Χαλάνδρι (Διονύσου 16), δημιουργεί την εντύπωση ότι έχετε επισκεφτεί το σπίτι της γιαγιάς. Τόσο η υπέροχη αυλή όσο και οι εσωτερικοί χώροι στην υπέροχη νεοκλασική μονοκατοικία βγάζουν μια απίστευτη οικειότητα και ζεστασιά, που σας κάνει να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Η κουζίνα επιμένει ελληνικά και τα πιάτα μυρίζουν μαμά. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Κάππαρη

Κάππαρη

Από τις γευστικές στάσεις στα Άνω Πετράλωνα (Δωριέων 36) που έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού. Η Κάππαρη είναι μια νεοταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από την κεντρική πλατεία Μερκούρη και στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο νεοκλασικό, με ένα σκηνικό που θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας. Διαθέτει αυλή και εσωτερικό χώρο, με γλυκιά μελαγχολική και νοσταλγική ατμόσφαιρα. Το μενού αποτελείται από συνταγές της ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές επιρροές. Οι περισσότερες ετοιμάζονται με επιλεγμένα τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και συνοδεύονται ιδανικά με κρασάκι ή ρακή.

Κουκουνάρι

Κουκουνάρι

Ο χώρος είναι μοντέρνος και ζεστός, οι προτάσεις του μενού ελληνικές με μια μοντέρνα πινελιά και οι γεύσεις οικείες και γνωστές. Στο Κουκουνάρι, λίγα μέτρα από την στάση μετρό Χολαργός, πρωταγωνιστής είναι η γεύση και η δημιουργικότητα, με την παρουσίαση, επίσης να συμπληρώνει την εικόνα. Πιάτα με έμφαση στο κρέας, προσφέρονται σε γενναίες μερίδες και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Στα όσα σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε κότσι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, μοσχαρίσια ταλιάτα, ραβιόλι με απάκι.