Μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, που εκτός από την γραφικότητά της φημίζεται και για τις διαχρονικές επιλογές όσον αφορά στο κομμάτι της εστίασης.

Στα Πετράλωνα θα βρείτε οικονομικές και αξιόλογες επιλογές για γευστική έξοδο με την παρέα ή την οικογένεια, οι οποίες παραμένουν διαχρονικές αξίες στο πέρασμα του χρόνου.

Οικονόμου

Μετρώντας πολλές δεκαετίες λειτουργίας, ο Οικονόμου στα Άνω Πετράλωνα (Τρώων 41 & Κυδαντιδών), αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες για φαγητό στη γραφική γειτονιά της Αθήνας. Από τη δεκαετία του 1930, λοιπόν, οι κάτοικοι της περιοχής (και όχι μόνο) έρχονται στον Οικονόμου για το σπιτικό φαγητό του που μαγειρεύει στην κατσαρόλα και θυμίζει πολύ εκείνο της γιαγιάς.

Ταβέρνα του Διοματάρη

Η Ταβέρνα του Διοματάρη στα Πετράλωνα (Δημοφώντος 80) ήρθε από τα Χανιά για να μυήσει τους Αθηναίους στα μυστικά της αυθεντικής κρητικής κουζίνας. Εδώ θα απολαύσετε ευωδιαστά καλτσούνια, πατάτες με στάκα, κατσικάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, απάκι, μπουρέκι χανιώτικο με πατάτες και κολοκύθια και άλλες νοστιμιές. Συνοδεύστε την παραγγελία μας με κρασί μαρουβά και ρακή που έρχεται απευθείας από την Κρήτη.

Το τσιπουράδικο του Αποστόλη

Στη γραφική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων (Τρώων 43), το τσιπουράδικο του Αποστόλη με τη φιλική ατμόσφαιρα και τις λογικές τιμές, μυεί σε μια αυθεντική τσιπουροκατάσταση. Γενναίες μερίδες, νόστιμες επιλογές με θαλασσινούς μεζέδες και ευγενική εξυπηρέτηση στα όσα θα ξεχωρίσετε. Γλυκό και ποτό κέρασμα στο τέλος.

Κάππαρη

Από τις νεοταβέρνες που ξεχωρίζουν στην περιοχή των Πετραλώνων (Δωριέων 36), πιο συγκεκριμένα στα Άνω Πετράλωνα και πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία Μερκούρη. Στεγάζεται σε μια μονοκατοικία, η οποία βρίσκεται σε μια γειτονιά που σίγουρα φέρνει στο νου εικόνες της παλιάς Αθήνας.

Με το σκηνικό τόσο στον εξωτερικό χώρο της αυλής όσο και στο εσωτερικό να δημιουργεί νοσταλγικές εικόνες, επικεντρώνεται στη μοντέρνα ελληνική κουζίνα με μεσογειακές επιρροές, με τις περισσότερες προτάσεις παρασκευάζονται με τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.