Δεν είναι τυχαίο που το Χαλάνδρι έχει αναδειχθεί σε κορυφαία επιλογή για έξοδο στην Αττική. Και παρόλο που έχει ανέβει αρκετά τα τελευταία χρόνια στις επιλογές του κοινού, σε αυτό βρίσκει κανείς σταθερές αξίες δεκαετιών που τιμούν φυσικά την παράδοση της ελληνικής κουζίνας. Παραδοσιακές ταβέρνες, λοιπόν, αλλά και πιο σύγχρονα μεζεδοπωλεία βάζουν σε πειρασμό για πλούσιες και απολαυστικές γευστικές εξόδους.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, ο χώρος βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.

Κίτσουλας

Παραδοσιακό μαγειρείο που λειτουργεί στο Χαλάνδρι (Φιλικής Εταιρείας 25) από το 1946. Ο διάκοσμός του μπορεί να σας φανεί απλοϊκός -μην περιμένετε επιτηδευμένο design και προσεγμένο ύφος- όμως το φαγητό έρχεται κατευθείαν από την κατσαρόλα της γιαγιάς και σας μυεί με τον καλύτερο τρόπο στις ελληνικές σπιτικές γεύσεις. Φημίζεται για τις πίτες, το στιφάδο, τους λαχανοντολμάδες και τον κόκορα κρασάτο.

Ονειρία

Ένα ταξίδι στο χρόνο και στην παράδοση σας περιμένει σε αυτό το παρεΐστικο μεζεδοπωλείο που στεγάζεται σε ένα παλιό δίπατο σπίτι στο κέντρο του Χαλανδρίου (Κολοκοτρώνη 8). Το χειμώνα θα καθίσετε στη ζεστή και όμορφη σάλα, που είναι διακοσμημένη με αντίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η νοσταλγική ατμόσφαιρα του χώρου είναι ό,τι πρέπει για μεζεδοκατάσταση υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής. Το μαγαζί έχει και παντοπωλείο με εκλεκτά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και μικρούς παραγωγούς.

Παλιό Ταχυδρομείο

Παλιό Ταχυδρομείο

Ένα όμορφο νεοκλασικό του Χαλανδρίου (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) που στέγαζε κάποτε το ταχυδρομείο της περιοχής μετατράπηκε με πολύ μεράκι σε μεζεδοπωλείο-τσιπουράδικο-ουζερί που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Χαλανδριωτών και όχι μόνο. Στο Παλιό Ταχυδρομείο μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι, το ρακόμελο ή το τσίπουρο σας συνοδεία άφθονων καλοφτιαγμένων μεζέδων. Οι επιλογές είναι κυρίως για κρεατοφάγους, χωρίς να λείπουν όμως τα υπέροχα αλίπαστα και κάποια πιάτα ψαρικών.

Αρισμαρί

Για τους λάτρεις της κρητικής κουζίνας το Αρισμαρί (Αριστοτέλους 43) στο Χαλάνδρι αποτελεί σημείο αναφοράς. Ζεστός χώρος, παραδοσιακές συνταγές και γεύσεις της αγαπημένης όλων Κρήτης και, φυσικά, άφθονη κρητική ρακή. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Το Βραστό

Από τις πιο παλιές ταβέρνες στο Χαλάνδρι, και πιο συγκεκριμένα στο Πολύδροσο (Ροδοδάφνης & Ρόδων 3), που λειτουργεί εδώ και 40 χρόνια και αποτελεί σημείο αναφοράς όταν πρόκειται για αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις στην περιοχή. Η οικογενειακή ταβέρνα Το Βραστό σερβίρει πιάτα της ελληνικής κουζίνας με σπιτική θαλπωρή, γι αυτό και όσοι έρχονται εδώ για πρώτη φορά την επιλέγουν ξανά και ξανά. Η αρχική της λειτουργία ήταν ως μικρό μπακάλικο, αλλά με τα χρόνια εξελίχθηκε σε ταβέρνα. Πιάτο- συνώνυμο της ταβέρνας η κλασική κρεατόσουπα, γνωστή και ως βραστό, βάλσαμο για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.