Ένα παρεΐστικο στέκι, ένα τραπέζι γεμάτο με νόστιμους μεζέδες και τσιπουράκι και καλή παρέα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να περάσει ωραίες στιγμές με τους φίλους του το Σαββατοκύριακο; Διαλέξτε ποιο μεζεδοπωλείο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της παρέας και κάντε κράτηση τώρα.

Πυρολίκι

Πυρολίκι

Μια αυλή έκπληξη σας περιμένει επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου (νο 117) στον Κεραμεικό. Ο λόγος για το μεζεδοπωλείο Πυρολίκι, που αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς για την περιοχή. Πιάτα της ελληνικής κουζίνας με ένα αρκετά εμπνευσμένο μοντέρνο twist γεμίζουν τα τραπέζια του, κάνοντας, πια, τους θαμώνες του να επιστρέφουν εδώ ξανά και ξανά.

Σεϋχέλλες

Σεϋχέλλες

Από τότε που άνοιξε πριν λίγα χρόνια στην καρδιά του Μεταξουργείου (Κεραμεικού 49), έκανε αμέσως την διαφορά. Και ενώ η ονομασία του παραπέμπει σε μέρη εξωτικά, η κουζίνα του είναι 100% ελληνική και τα πιάτα του παρασκευάζονται με επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Στα πιάτα- σταρ του μενού του οι παπαρδέλες με καβουρμά. Το μενού του ανανεώνεται συνεχώς, αναλόγως της διαθεσιμότητας των πρώτων υλών.

Το Ουζερί του Λάκη

Το Ουζερί του Λάκη

Οι συστάσεις, τουλάχιστον για τους μερακλήδες της πόλης, είναι περιττές. Το ουζερί του Λάκη δίπλα ακριβώς στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι ένα ανεπιτήδευτο, παρεΐστικο στέκι που αποτελεί σταθερή αξία εδώ και χρόνια. Την τιμητική τους εδώ έχουν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, τα γευστικά μαγειρευτά και η αυθεντική ρακή από την Κρήτη.

Η Αυλή

Η Αυλή

Στην κυριολεξία αυλή έκπληξη στην καρδιά του Ψυρρή. Επί της Αγίου Δημητρίου (νο12) και ανάμεσα από μία αποθήκη και βιομηχανία ρούχων το μεζεδοπωλείο Η Αυλή (όνομα και πράγμα) λειτουργεί από την περίοδο της Κατοχής. Η αρχική του λειτουργία ήταν εκείνη του καφενείου, ενώ με το πέρασμα των χρόνων στον κατάλογό του προστέθηκαν και κάποιες γευστικές προτάσεις. Ανάμεσα στα όσα ξεχωρίζει το κοινό το χωριάτικο λουκάνικο, το τηγανητό συκώτι και το σαγανάκι με παστουρμά.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Μοντέρνο καφενείο που έχει εδραιωθεί ανάμεσα στις επιλογές τόσο των κατοίκων της Νέας Ερυθραίας (Ευαγγελίστριας και Κρήνης ), όπου και εντοπίζεται, όσο και του υπόλοιπου κοινού της πόλης. Φιλική ατμόσφαιρα και οικείο περιβάλλον, σε ένα στέκι όπου τα τραπέζια γεμίζουν με εμπνευσμένους γευστικούς μεζέδες, τόσο με βάση το κρέας όσο και τα θαλασσινά και ψαρικά. Στα ατού του και η άκρως ενημερωμένη λίστα με ούζα και τσίπουρα.