Η πιο ανεπιτήδευτη γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, τα Εξάρχεια, διαθέτουν καθιερωμένα στέκια και νέες προτάσεις για όλες της ώρες της ημέρας. Κάποιες από αυτές συναντώνται επί της Εμμανουήλ Μπενάκη, αναδεικνύοντας τη γειτονιά σε πιάτσα της περιοχής.

Όξο νου

Όξο Νου

Οι λάτρεις της κρητικής κουζίνας το έχουν αναδείξει σε στέκι, με τους νόστιμους μεζέδες του να γίνονται καθημερινά ανάρπαστοι. Οι πρώτες ύλες καταφθάνουν απευθείας από την αγαπημένη Κρήτη, ενώ οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού παρουσιάζονται με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο. Καλιτσούνια και χανιώτικο μπουρέκι, τσιγαριαστό και ντολμαδάκια στα όσα αξίζει να δοκιμάσετε.

Αλεξανδρινό

Αλεξανδρινό

Τα βράδια στα Εξάρχεια έχουν συνδυάσει άρρηκτα το όνομά τους με το Αλεξανδρινό. Σημείο αναφοράς για την Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 69), το ατμοσφαιρικό καφέ- μπιστρό αποτελεί πάντα καλή αφορμή για να βγείτε στην περιοχή. Οι τζαζ μουσικές και η classy αισθητική στα σημεία αναφοράς του, ενώ η εμπειρία εδώ ολοκληρώνεται με vintage cocktails ή ένα αρωματικό ποτήρι κρασί.

Σορολόπ

Σορολόπ

Με πρωτότυπο concept το Σορολόπ στη γωνία της Μπενάκη με τη Μεταξά (νο 17), σερβίρει μόνο τρία γλυκά, προφιτερόλ, τσουρέκι και παγωτό. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει αυτούσιο ένα από τα τρία γλυκά ή να δημιουργήσει το δικό του με μια φέτα τσουρέκι με παγωτό ή μους σοκολάτας, μια μπάλα παγωτού με ζεστή ή κρύα σκολάτα, σου σκέτα ή με σαντιγί.

Η Λέσβος

Ουζερί η Λέσβος

Ένα από τα πιο παλιά γευστικά στέκια στην περιοχή, που έχει συνδυάσει το όνομά του με το παρελθόν της, Η Λέσβος, το μεζεδοπωλείο που λειτουργεί για περισσότερο από 50 χρόνια. Νόστιμοι ουζομεζέδες που μεταφέρουν στο όμορφο νησί του Αιγαίου και μια ατμόσφαιρα θαλπωρής παλιακιά, που, ωστόσο, αξίζει να βιώσει ακόμη και ο πιο μοντέρνος γευσιγνώστης. Κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, γαύρος παστός από τον ιδιοκτήτη, φάβα με κρεμμύδι, χταπόδια στα κάρβουνα και σουπιές, φρέσκο καλαμάρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης στα πιάτα που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε. Κι αν δεν προλάβετε θα το κάνετε την επόμενη φορά, καθώς αν βρεθείτε έστω και μία φορά εδώ σίγουρα θα επιλέγετε η Λέσβο ξανά και ξανά για τους σπιτικούς της μεζέδες.

Ρακουμέλ

Ρακουμέλ

Ακόμη ένα στέκι που τιμά την κρητική κουζίνα επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 71), το Ρακουμέλ είναι ένα ρακοπωλείο- ρακάδικο με ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και φιλικό περιβάλλον. Οι ιδιοκτήτες κατάγονται από την Ιεράπετρα και μαγειρεύουν καθημερινά σπιτικές νοστιμιές όπως, χοχλιούς μπομπουριστούς, σφακιανή πίτα με μέλι, γαμοπίλαφο κ.α. Συνδυάζονται τέλεια με ρακή από τη Σητεία και ρακόμελο με αρωματικά βότανα από την κρητική γη.

Taf Coffee Shop

Taf Coffee Shop

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία καφέ- πρότυπο θα βιώσει όποιος επιλέξει το Taf Coffee Shop στην αρχή της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 7- 9) για τον πρωινό καφέ του. Με βραβευμένο προσωπικό, με διακρίσεις σε ελληνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς, και μια φιλοσοφία ανεπτυγμένη γύρω από την ποιότητα του καφέ, θεωρείται ένα από τα κορυφαία coffee shops στην περιοχή και όχι μόνο. Διάφορες ποικιλίες καφέ από επιλεγμένες φάρμες ή παραγωγούς παγκοσμίως σερβίρονται στην κούπα ή το ποτήρι σας.

Raraou

Raraou

Στη συμβολή της Βαλτετσίου με την Εμμανουήλ Μπενάκη, το Raraou είναι ένα υπέροχο μπιστρό, που σίγουρα θα αποτελέσει αγαπημένη επιλογή της παρέας στα Εξάρχεια. Από το πρωί για χαλαρό καφέ και διάβασμα, το μεσημέρι συνεχίζει με τσιπουροκαταστάσεις και πιο μοντέρνα ελληνικά πιάτα, όπως ο μουσακάς με μπεσαμέλ καρότου. Οι γευστικές του προτάσεις συνδυάζονται τέλεια με τα επιλεγμένα ελληνικά αποστάγματα, καθώς και με τα πολλά υποσχόμενα cocktails του.