Η γαστρονομική και μπαρ σκηνή της πόλης τον τελευταίο καιρό γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση, με νέες αφίξεις που θέτουν τον πήχη ψηλά να δίνουν το παρών με ενδιαφέρουσες και αξιόλογες γευστικές προτάσεις αλλά και concept. Κάτι που ισχύει και για τον κλάδο των γλυκών, με νέες προσπάθειες που ξεχωρίζουν τόσο για την έμπνευση και τη δημιουργικότητά των γλυκών τους, όσο και για την ποιότητα αλλά και την άριστη εμφάνισή τους.

In Love Again

Από τις αφίξεις του κέντρου που έχουν θέσει τον πήχη ψηλά, αναφορικά τόσο με την ποιότητα όσο και με τη δημιουργική σκέψη που βρίσκεται πίσω από τα γλυκά του. Το In Love Again, στον πεζόδρομο της Κλειτίου, απέναντι από το βραβευμένο ως ένα από τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο Baba Au Rum, παρουσιάζει ένα μοναδικό concept γλυκοπωλείου, με γλυκά που εμπνέονται από την κουλτούρα του cocktail. Πιο συγκεκριμένα αντλεί έμπνευση από τα εξαιρετικά cocktail του καθιερωμένου στεκιού στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας και σερβίρει γλυκά- σχεδόν έργα τέχνης.

Εκμέκ με βιολογικό γάλα, καραμελωμένο τσουρέκι και γλυκά μπαχάρια, spicy baba dark edition με μους σοκολάτας, τζίντζερ κονφί, γλάσο από καφέ και κόκκινα μούρα, Piña Colada Cheese Cake με κρέμα τυριού ψημένη με καρύδα, καρπάτσιο ανανά και αρωματικό kaffir lime είναι μόνο κάποιες από τις εμπνευσμένες δημιουργίες του που σίγουρα δεν θα δοκιμάσετε πουθενά αλλού. Η συνεργασία του Θάνου Προυνάρους από το Baba Au Rum και του Μιχάλη Νουρλόγλου στη δημιουργία των γλυκών αυτών απολαύσεων θα σας κάνει, σίγουρα, να ξανα- ερωτευτείτε τα γλυκά.

The Cookie Spot

Οι λάτρεις των μπισκότων στο Cookie Spot επί της Κηφισίας (νο 139) στους Αμπελόκηπους, θα βρείτε το σημείο αναφοράς σας. Χειροποίητα και πάντα φρέσκα, παράγονται σε καθημερινή βάση με εκλεκτές πρώτες ύλες, πάντα της εκάστοτε εποχής. Chocolate chip με ή χωρίς καρύδια, Apple cinnamon, με βρώμη μήλο και κανέλλα, αλλά και μπισκότα με λεμόνι και μύρτιλο για μια πιο διαφορετική και εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.

Koukouvaya

Όσοι έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά τα Χανιά, γνωρίζουν ότι το γλυκοπωλείο Koukouvaya δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την όμορφη κρητική πόλη. Αυτό το ιδιαίτερο concept γλυκοπωλείου, λοιπόν, βρίσκεται πια και στην Αθήνα, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (Σκουζέ 1), για να μυήσει τους λάτρεις των γλυκών στον υπέροχο κόσμο του. Γλυκό- συνώνυμο του γλυκοπωλείου αποτελεί το «Ζουμερό», ζεστό και αφράτο κέικ σοκολάτας, βουτηγμένο σε σοκολατένιο σιρόπι σερβιρισμένο με σαντιγί, που του ταιριάζει τέλεια και η προσθήκη του παγωτού.

Καθημερινά παρασκευάζονται 20 διαφορετικοί κωδικοί παραδοσιακών γλυκών με το twist της Koukouvaya, ενώ σερβίρεται καφές κομμένος από παραδοσιακά καφεκοπτεία των Χανίων, αυθεντική κρητική ρακή και εμφιαλωμένο τσάι με βότανα της Κρήτης.