Όσο δύσκολη κι αν είναι η νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν διστάζουν να δημιουργήσουν νέους χώρους για φαγητό και ποτό, δίνοντας το πιο δυνατό και ελπιδοφόρο μήνυμα σε όλους μας. Τα δύσκολα σιγά σιγά θα περάσουν και θα επιστρέψουμε και πάλι στην προ-Covid καθημερινότητά μας. Δείτε, λοιπόν, κάποια από τα νέα στέκια της Αθήνας, που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον και κλέβουν τις εντυπώσεις.

Delta

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις του καλοκαιριού, το εστιατόριο Delta προστέθηκε στο δυναμικό του Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Ιούλιο. Φιλοξενείται στον πέμπτο όροφο στο κτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και στην κουζίνα του συναντώνται δύο Έλληνες διακεκριμένοι σεφ με θητεία σε μισελενάτα εστιατόρια του εξωτερικού. Ο Θάνος Φέσκος -με παρουσία στο Geranium, το δεύτερο καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2021– και ο Γιώργος Παπαζαχαρίας, έχουν δημιουργήσει τρία διαφορετικά μενού βασισμένα και στο τρίπτυχο της φιλοσοφίας του Delta, που δεν είναι άλλο από το βιωσιμότητα, γαστρονομία, πολιτισμός. Τις εντυπώσεις στο χώρο κλέβουν οι κρεμαστοί κήποι στο ταβάνι, μια έμπνευση του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Στέλιο Κόη.

In Love Again

Αν πιστεύατε ότι τα boutique ζαχαροπλαστεία βρίσκονται μόνο στο Παρίσι και τη Βιέννη κάνετε λάθος. Στο κέντρο της Αθήνας, στον πεζόδρομο της Κλειτίου (νο 3), εδώ και λίγο καιρό συναντάται το In Love Again, ένα ιδιαίτερο καφέ με ρετρό αισθητική και γλυκά εμπνευσμένα από τα εκπληκτικά cocktails του Baba Au Rum -ενός από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου– ακριβώς απέναντι. Το Mai Tai ή η Pina Colada αποτελούν από τις πιο χαρακτηριστικές επιλογές που έχετε. Πλούσιες κρέμες και βανίλιες από όλο τον κόσμο πρωταγωνιστούν σχεδόν στις περισσότερες προτάσεις του Μιχάλη Νουρλόγλου. Διαθέτει, επίσης, επιλογές σε signature ζεστά και κρύα ροφήματα.

Zebra

Από τα μαγαζιά που δεν έχουμε συνηθίσει στο Ψυχικό, το Zebra (Περικλέους 7) προστέθηκε στο δυναμικό της περιοχής πριν λίγο καιρό και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό. Με έμφαση ακόμη και στην παραμικρή λεπτομέρεια, σημείο αναφοράς του αποτελεί η μπάρα του, στην οποία παρασκευάζονται ενδιαφέρονται signature cocktails, δια χειρός Ηλία Μαρινάκη. Ενδιαφέρουσες και οι bar- food προτάσεις του, που συνοδεύουν ιδανικά το ποτό σας.

Drakoulis Dry & Raw

Το δεύτερο εστιατόριο Drakoulis Dry & Raw άνοιξε στην Κηφισιά, στον αριθμό 1 της Πεντέλης, και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του κρέατος. Σκούροι τόνοι στην αισθητική του χώρου, μια μεγάλη μπάρα από μάρμαρο και πολυτελή υφάσματα στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, τις εντυπώσεις κλέβουν τα πιάτα με τα καλύτερα κρέατα από διάφορα σημεία του κόσμου αλλά και η ενημερωμένη οινική λίστα, η οποία περιλαμβάνει και σπάνιες ετικέτες. Στα συν και τα signature cocktails.

Iguazu

Στην πλατεία Βραζιλίας, στα Ιλίσια, το Iguazu είναι το νέο all day στέκι της περιοχής που αξίζει να επισκεφτείτε. Με ένα ντεκόρ που ταξιδεύει σε μακρινές ζούγκλες δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο φαγητό, το οποίο δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα bao, τα tacos και τις ιδιαίτερες κοπές.