Για πρωινό καφέ συνοδεία γευστικού brunch ή λαχταριστού γλυκού, ελαφρύ μεσημεριανό, απογευματινό early drink με τους συναδέλφους ή βραδινή έξοδο για cocktails με την παρέα, τα στέκια που ακολουθούν αποτελούν ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Από την Κηφισιά μέχρι τη Γλυφάδα και από το κέντρο της Αθήνας μέχρι το Μικρολίμανο, ανακαλύψτε μαγαζιά που σίγουρα θα καθιερώσετε σε στέκια.

Στα βόρεια – Check Me

Από τα στέκια στην Κηφισιά που αποτελούν ιδανική επιλογή για οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Σε κεντρικό σημείο επί της Αργυροπούλου (νο12, τηλ. 210 8010494) στο Check Me η μέρα ξεκινάει με αρωματικό καφέ και πλούσιες επιλογές για brunch, συνεχίζει με light προτάσεις για μεσημεριανό και κλείνει με προσεγμένα cocktails κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σας. Ο κατάλογός του είναι γεμάτος με προτάσεις που βάζουν σε πειρασμό, ανάμεσα στις οποίες λαχταριστά γλυκά, πλούσια ζυμαρικά και δροσερές σαλάτες. Συνοδεύονται ιδανικά με κάποιο από τα επιλεγμένα κρασιά της προσεγμένης wine list, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα delivery και μάλιστα με ποδήλατο!

Στα νότια – Ark

Ark στη Γλυφάδα

Αδιαμφισβήτητα το Ark συναντάται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία επί της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Στο ύψος της Γλυφάδας, αποτελεί all day επιλογή για όλους εκείνους που εκτός από τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους, θέλουν να απολαύσουν και την υπέροχη θέα που προσφέρει στη θάλασσα. Προτάσεις της ελληνικής κουζίνας πρωταγωνιστούν στο χώρο του εστιατορίου, ενώ στον all day ο ποιοτικός καφές και τα εξαιρετικά cocktails.

Στον Πειραιά – Ιστιοπλοϊκός

Σχεδόν πάνω στη θάλασσα, στην καρδιά του Μικρολίμανου, ο Ιστιοπλοϊκός αποτελεί σταθερή αξία τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής. Δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται πάνω από το νερό, σερβίρει αρωματικό καφέ και προτάσεις φαγητού με θέα που συναρπάζει. Φυσικά, η καταλληλότερη ώρα για να το επισκεφτείτε είναι το απόγευμα, με το ηλιοβασίλεμα ακριβώς απέναντί σας να δίνει το δικό του χρώμα στο ήδη όμορφο σκηνικό.

Στο κέντρο – Warehouse

Warehouse

Αν ένα στέκι στα Εξάρχεια φημίζεται για τον εξαιρετικό του καφέ, αυτό είναι σίγουρα το Warehouse στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου. Με ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι του καφέ σερβίρει speciality coffee, ενώ όσο περνάει η ώρα μετατρέπεται σε ένα wine & cocktail bar, με προσεγμένα cocktails και μεγάλη εξειδίκευση στο κρασί. Ιδανική επιλογή, λοιπόν, για πρωινό καφέ, brunch ή χαλαρή απογευματινή και βραδινή έξοδο. Η ενημερωμένη wine list στα συν, καθώς και η cocktail list τόσο με κλασικές, όσο και με speakeasy προτάσεις.