Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λέει ο θυμόσοφος λαός, ο οποίος κάτι παραπάνω ξέρει. Για να σας πάει καλά η μέρα σας, λοιπόν, πρέπει να έχει ξεκινήσει με έναν καλό και αρωματικό καφέ.

Αν είστε πρωινός τύπος και κυκλοφορείτε στο κέντρο τα τέσσερα καθιερωμένα στέκια που ακολουθούν εγγυώνται ποιοτικό, αρωματικό και απολαυστικό καφέ, παρασκευασμένο με μαεστρία και σερβιρισμένο όπως ακριβώς πρέπει. Πιάστε τραπεζάκι έξω, λοιπόν, και απολαύστε τον με την ησυχία σας.

Warehouse

Στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 21) στα Εξάρχεια, το Warehouse είναι ένα speciality coffee, wine & cocktail bar που κατάφερε να ξεχωρίσει με την φιλοσοφία και την εξειδίκευσή του τόσο στον καφέ όσο και στο κρασί.

Το βραδάκι μετατρέπεται σε στέκι για after office χαλαρό ποτό ή κρασάκι με τους φίλους. Διαθέτει μία πλήρως ενημερωμένη wine list τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, καθώς και μια cocktail list με classic και speakeasy προτάσεις που συνοδεύονται ιδανικά από jazz, soul και funk ήχους.

Peek a Bloom

«Παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι, το Peek a Bloom, στο αδιέξοδο δρομάκι της Λέκκα, δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Το βραδάκι τη σκυτάλη παίρνουν μοναδικά signature cocktails, τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε ένα καθαρά urban περιβάλλον, στην καρδιά της Αθήνας, αρκετά μακριά, ωστόσο, από τη βουή του κέντρου.

Just Made 33

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, στον πεζόδρομο της Ευαγγελιστρίας (νο 33), το Just Made 33 σάς φτιάχνει τη μέρα όχι μόνο με το νόστιμο φαγητό του, αλλά και με τον πολύ καλό καφέ του.

Στο Just Made 33 θα πιείτε χαρμάνι βραβευμένης εταιρείας επεξεργασίας καφέ ανώτερης ποιότητας, ο οποίος θα σας εθίσει από την πρώτη γουλιά, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο Just Made 33 θα βρείτε και κάποια blends σε αποκλειστικότητα.

The Underdog

Το αγαπημένο στέκι στο Θησείο ξεχωρίζει και για την εξειδίκευσή του στον καφέ, έχοντας στο δυναμικό του βραβευμένους baristi, οι οποίοι κάνουν τα μαγικά τους πίσω από τη χαμηλή του μπάρα.

Καφέδες εξαιρετικής ποιότητας από διάφορα σημεία του κόσμου (Αιθιοπία, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Βραζιλία κ.α.), αποτελούν τη βάση για τον εξαιρετικό specialty coffee που σερβίρεται στο καθιερωμένο πια στέκι του κέντρου.