Το καλοκαίρι είναι εδώ. Κι επειδή οι διακοπές φέτος μοιάζουν με όνειρο καλοκαιρινής νυκτός αρπάζουμε κάθε ευκαιρία που μας παρουσιάζεται για βραδινή έξοδο με την παρέα.

Αυτήν τη φορά επιλέγουμε τέσσερις ταράτσες στο ιστορικό κέντρο της πόλης για δροσιστικά ποτά και cocktails σε υπέροχους εξωτερικούς χώρους με ωραίες μουσικές, κάτω από τον έναστρο ουρανό.

Cafe Plaka

Σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, την Πλάκα, εύκολα κατανοητό και από την ονομασία του, το καφέ Plaka (Τριπόδων 1) υποδέχεται τους θαμώνες του στο όμορφο σκηνικό του, σερβίροντας καφέ και γλυκά –φημίζεται ιδιαιτέρως για τις κρέπες του. Όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα, εξυπηρετικό προσωπικό και ιδανική τοποθεσία. Διαθέτει και ταράτσα για τα καλοκαιρινά απογεύματα και βράδια.

Monk Grapes & Spirits

Κατηφορίζοντας την Καραγεώργη Σερβίας, στο ήσυχο δρομάκι της Καρόρη (νο 4) θα συναντήσετε το Monk. Η κάβα του αριθμεί 160 και πλέον επιλεγμένες ετικέτες κρασιού από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική) για όλους τους ουρανίσκους και κάθε στυλ, προσαρμοσμένη σε όλα τα budget.

Αυτό, ωστόσο, που το κάνει τόσο ιδιαίτερο είναι το roof garden του, το οποίο πιο ανανεωμένο από ποτέ σας υποδέχεται για τις καλοκαιρινές, βραδινές (και όχι μόνο) εξόδους σας για κρασάκι και cocktails με την παρέα.

City Zen

Στα αδιαμφισβήτητα δυνατά «χαρτιά» του, που μας κάνουν να το επιλέγουμε ξανά και ξανά, η εκπληκτική open air ταράτσα του, απ’ όπου η θέα στην Ακρόπολη είναι απρόσκοπτη και μαγευτική. Λειτουργεί όλο το χρόνο, πάντα καιρού επιτρέποντος, ενώ στα συν του συγκαταλέγεται το μπαλκόνι περιμετρικά του εσωτερικού του χώρου.

Το all day bar-restaurant, επί της Μητροπόλεως (νο 80), με την οικεία ατμόσφαιρα και τη ρετρό αισθητική αποτελεί ιδανική επιλογή για καφέ, φαγητό και ποτό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Couleur Locale

Με urban χαρακτήρα, η ταράτσα του Couleur Locale (Νορμανού 3) αποτελεί αγαπημένη επιλογή στο Μοναστηράκι, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης, που την προτιμούν για τα δροσερά cocktails και την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη.

Όση ώρα απολαμβάνετε το ποτό και τη θέα, jazz, soul, funky, rock’n’roll μουσικές σας κρατούν συντροφιά. Αποτελεί, επίσης, ιδανική επιλογή για καφέ, καθώς διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και σε αυτό το κομμάτι.