Τα καθιερωμένα στέκια στην πιο γραφική γωνιά της Αθήνας παίρνουν και πάλι ζωή, έτοιμα να μας τρατάρουν νόστιμα μεζεδάκια όπως παλιά.

Μεζεδοπωλεία, καφενεία και ταβέρνες που έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το κονό της πόλης, και όχι μόνο, μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι και υπόσχονται νόστιμες καλοκαιρινές στιγμές με την παρέα ή την οικογένεια σε τραπεζάκια έξω.

Διόσκουροι

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με την Πλάκα (Διοσκούρων 13) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου

Από τις πιο θρυλικές ταβέρνες όχι μόνο στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων (νο 41) στην Πλάκα, όπου εντοπίζεται, αλλά και όλης της Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου λειτουργούν από το 1865 και σερβίρουν αδιάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου τον περίφημο τηγανητό τους μπακαλιάρο.

Λιγοστά σκαλάκια σας οδηγούν σε αυτήν την υπόγεια πλακιώτικη ταβέρνα όπου η αυθεντική ατμόσφαιρα της κλασικής μπακαλοταβέρνας κυριαρχεί στο χώρο.

Το Καφενείον

Κάτω από την Ακρόπολη, το Καφενείον (Επιχάρμου 1) φιλοξενείται σε ένα κτήριο του 1836 –δεν είναι λίγοι οι γνωστοί Έλληνες και μη που το είχαν επιλέξει των κατοικία– και αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά στέκια στη γραφική Πλάκα.

Εικόνες από την παλιά Αθήνα ζωντανεύουν στον παραδοσιακό χώρο του, με κυρίαρχα στοιχεία την πέτρα και το ξύλο. Πολίτικα γλυκά συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας, την ώρα που νόστιμα μεζεδάκια γεμίζουν τα τραπέζια τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες.

Η παλιά ταβέρνα του Ψαρρά

Στεγασμένη σε δύο παλιά αρχοντικά ακριβώς κάτω από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, η Παλιά ταβέρνα του Ψαρρά (Ερεχθέως 16 & Ερωτοκρίτου) είναι μία από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της περιοχής καθώς πρωτολειτούργησε στο 1898.

Τόσο στα τραπέζια στον εσωτερικό ατμοσφαιρικό χώρο, όσο και σε αυτά στα σκαλάκια και τη μικρή εξωτερική αυλή σερβίρει μια ενδιαφέρουσα γκάμα σε ψάρια (σχάρας ή στο τηγάνι), καθώς και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.