Το κέντρο της πόλης κρύβει πραγματικούς γευστικούς θησαυρούς και ήρθε η ώρα να τους ανακαλύψετε εκ νέου. Μεζεδοπωλεία, ουζερί και καφενεία που εκτός από νόστιμα μεζεδάκια σερβίρουν και… καλή διάθεση βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο.

Απολαύστε αυθεντικές στιγμές με την παρέα και δώστε ραντεβού και πάλι στα στέκια που έχουν καθιερωθεί ως το «στέκι της παρέας».

Το Ουζερί του Λάκη

Στο τέρμα του πεζόδρομου της Ελπίδος (νο 16), δίπλα στην Πλατεία Βικτωρίας, το μικρό και ανεπιτήδευτο Ουζερί του Λάκη είναι χρόνια στέκι. Ο ευγενέστατος ιδιοκτήτης σερβίρει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από την Κύμη, νόστιμα μαγειρευτά και ρακή από την Κρήτη. Θα σας υποδεχτεί εγκάρδια και θα σας προτείνει ό,τι πιο φρέσκο του έφερε ο ψαράς.

Η Λέσβος

Αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις της Λέσβου σε ένα διαχρονικό στέκι επί της Εμμανουήλ Μπενάκη (νο 38). Πρωτολειτούργησε λίγο μετά τον εμφύλιο και σερβίρει γευστικούς ουζομεζέδες που γράφουν… ιστορία. Λιτός και απέριττος ο χώρος με κλασικές ξύλινες καρέκλες καφενείου και τραπέζια στρωμένα με τον χάρτη του νησιού των ιδιοκτητών.

Η έμφαση, άλλωστε, εδώ δίνεται στην γεύση. Οι καραβίδες της Λέσβου ξακουστές, το χταπόδι και η χωριάτικη στα εκ των ουκ άνευ συνοδεύουν ιδανικά το περίφημο ούζο του νησιού.

Ατλαντικός

Αν δεν σας το συστήσει κάποιος, στο δρομάκι που είναι κρυμμένο στου Ψυρρή (Αυλητών 7) σίγουρα δεν θα το ανακαλύψετε. Εκτός αν περάσετε τυχαία απ’ έξω. Το μάτι δεν το γεμίζει, ωστόσο σερβίρει πιατάκια με ψάρι και θαλασσινά, που γεμίζουν το στομάχι και με το παραπάνω, καθώς και σωστό τσίπουρο. Καλομαγειρεμένες και πάντα φρέσκες οι προτάσεις του, θα σας κάνουν να το καθιερώσετε σε καθιερωμένο γευστικό στέκι στο κέντρο.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 15) στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης, ως μια δημιουργική συνεργασία που έρχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες.

Εμπνευσμένοι μεζέδες και παραδοσιακά εδέσματα, πιάτα to share και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκο, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που δεσπόζουν στην κάρτα, στην οποία πρωταγωνιστούν η έμπνευση του καταξιωμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η αγάπη για την αυθεντικότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ποιοτικά spirits και η θρυλική πλέον έμπνευση της ομάδας των Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios στα cocktails συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που θα πλαισιώσει ιδανικά τις γευστικές προτάσεις.