Μετρώντας 70 και κάτι μέρες χωρίς να έχουμε βρεθεί στα αγαπημένα μας μπαρ στο κέντρο για ποτό ή cocktail μία επίσκεψη σε αυτά με την παρέα θα λέγαμε πως επιβάλλεται.

Παίρνουμε τους φίλους, λίγους και καλούς, λοιπόν, και βάζουμε πλώρη για την καρδιά της Αθήνας, όπου συναντάμε τρία από τα πιο καθιερωμένα στέκια της πόλης, όπου οι αποστάσεις και τα μέτρα τηρούνται με… σχολαστικότητα!

Barreldier

Με ευρωπαϊκό αέρα, το Barreldier, στη Στοά Μπολάνη (Βουλής 7) φημίζεται για τα ιδιαιτέρως προσεγμένα παλαιωμένα cocktails του Mario, που συναντάται πίσω από την μπάρα του. Χειροποίητα  bitters και σιρόπια, ενισχύουν τις εμπνευσμένες δημιουργίες του. Jazz και funk μουσικές συμπληρώνουν την υπέροχη ατμόσφαιρα.

Barro Negro

To Barro Negro (Ιωαάννου Παπαρηγοπούλου 15), απέναντι από την Πλατεία Κλαυθμώνος, εδώ και ένα χρόνο περίπου συστήνει στο αθηναϊκό κοινό τα μυστικά της αγαύης.

Ένα αυθεντικό agave bar, λοιπόν, μοναδικό στο είδος του στο κέντρο της πόλης, κάτω ακριβώς από την Πλατεία Καρύτση, που σερβίρει απολαυστικές μαργαρίτες και σίγουρα θα σας μετατρέψει σε αμετανόητους λάτρεις τους.

Odori

Το καθιερωμένο spot στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο της Αθήνας είναι ένα «πολυπρόσωπο» μαγαζί που είναι πάντοτε έτοιμο να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, είτε με την εξαιρετικά εμπνευσμένη cocktail list είτε με τις προσεγμένες γευστικές προτάσεις της κουζίνας του.

Η πίτσα του κατατάσσεται σίγουρα ανάμεσα στις κορυφαίες της πόλης, ψήνεται σε ειδικό πέτρινο φούρνο που έχει έρθει κατευθείαν από τη Νάπολη και υμνεί την pizza napoletana. Δεν χρειάζεται να σας πούμε κάτι άλλο, πέραν του ότι πρέπει να τη δοκιμάσετε!