Με ρετρό ατμόσφαιρα που ταξιδεύει στο χθες, τα μοντέρνα καφενεία της πόλης αποτελούν ιδανική επιλογή για αυθεντικές στιγμές με την παρέα, συνοδεία ελληνικών μεζέδων και αποσταγμάτων ή σπιτικών γλυκών και αρωματικού καφέ.

Ένα ταξίδι στο παρελθόν ποτέ δεν υπήρξε πιο απολαυστικό και νοσταλγικό από αυτό που προσφέρουν τα καθιερωμένα μοντέρνα καφενεία της Αθήνας.

Τα Κανάρια

Σημείο αναφοράς για τους μερακλήδες του Μεταξουργείου, το μοντέρνο καφενείο-μεζεδοπωλείο Τα Κανάρια αποτελεί απαραίτητη στάση στην Κεραμεικού και Πλαταιών γωνία. Οικονομικοί μεζέδες, που παρασκευάζονται με επιλεγμένες ελληνικές πρώτες ύλες και συνοδεύουν ιδανικά τη ρακή ή την μπύρα σας. Παρεΐστικο κλίμα και οικεία ατμόσφαιρα. Δημοφιλής επιλογή τα τραπεζάκια έξω.

Ρεμπέκα

Πάνω ακριβώς στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι το Ρεμπέκα Καφέ ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέρνα cafes της περιοχής για τον παραδοσιακό και ρετρό χαρακτήρα του –κάποιες γωνιές του μάλιστα θυμίζουν το σπίτι της γιαγιάς. Πρόκειται για μοντέρνο καφενείο που σερβίρει αρωματικό καφέ και σπιτικά γλυκά, αλμυρά σνακ με επιλεγμένες πρώτες ύλες ή ένα ποτήρι κρασί με τους φίλους μας. Στρώνει τραπεζάκια και στην πλατεία.

Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Καλαμιώτου (νο 15) στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Καφενείον ΣΙ ΤΙ ΣΙ υποδέχεται τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού. Ένα σύγχρονο αστικό καφενείο, η ιδέα του οποίου γεννήθηκε μέσα στην περίοδο της κρίσης, ως μια δημιουργική συνεργασία που έρχεται να αναδείξει την ελληνική κουζίνα σε συνδυασμό με ξεχωριστές fine drinking εμπειρίες.

Εμπνευσμένοι μεζέδες και παραδοσιακά εδέσματα, πιάτα to share και ορεκτικά που θα μπορεί να επιλέξει κανείς από έναν πληθωρικό δίσκο, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που δεσπόζουν στην κάρτα, στην οποία πρωταγωνιστούν η έμπνευση του καταξιωμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη και η αγάπη για την αυθεντικότητα.

Προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, ποιοτικά spirits και η θρυλική πλέον έμπνευση της ομάδας των Τhe Clumsies, Theory Bar & More, Odori Vermuteria Di Atene, Frater & Soror και Senios στα cocktails συνθέτουν ένα μοναδικό μενού που θα πλαισιώσει ιδανικά τις γευστικές προτάσεις.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου (νο 8) στο Κουκάκι η Σβούρα δεν είναι ένα ακόμη καφέ. Με εικόνα και κυρίως φιλοσοφία παραδοσιακού καφενείου από το 2010 σερβίρει καφέ και γευστικό πρωινό, ενώ από το μεσημεράκι και μετά, στρώνει τραπέζι για μεζεδάκια, συνοδεία ελληνικών αποσταγμάτων –τσίπουρο, ούζο, ρακή, με επιλεγμένα προϊόντα από διάφορα σημεία της Ελλάδας.

Γάκιας Καφενείον Μεζετζίδικον

Καφενείο και Μεζετζίδικο, όπως δηλώνει και από την ονομασία του, ο Γάκιας στη Νέα Ερυθραία (Ευαγγελιστρίας & Κρήνης 8) μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σκηνικό, παλιάς, καλής ελληνικής ταινίας. Τυροπιτάρι από την Αμοργό, κολοκυθοκεφτέδες με φρέσκα βότανα, φάβα Σαντορίνης, λαδένια Κιμώλου στις αγαπημένες επιλογές του κοινού. Στα μεγάλα ατού του η μεγάλη ποικιλία σε ούζα και τσίπουρα και η value for money φιλοσοφία.