Αν ένα ταξίδι μέχρι το Παρίσι αυτήν την στιγμή μοιάζει ανέφικτο, μπορείτε να επιλέξετε εκείνα τα στέκια της πόλης που θα σας μεταφέρουν στην Πόλη του Φωτός έστω και νοητά.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρείτε, λοιπόν, τέσσερα μπιστρό για νόστιμες εξόδους που σας ταξιδεύουν μέχρι την λαμπερή ευρωπαϊκή μητρόπολη μέσα από την αισθητική, την φιλοσοφία και τις γεύσεις τους.

Lotte

Με τη γουστόζικη αισθητική και την vintage ατμόσφαιρα που το χαρακτηρίζουν μεταφέρει αυτόματα στη γραφική γειτονιά του Marais, στο Παρίσι. Κουκλίστικο και μικροσκοπικό το Lotte, επί της Τσάμη Καρατάσου πολύ κοντά στο Μουσείο Ακρόπολης, σερβίρει σπιτικά γλυκά ημέρας, αλμυρές τάρτες και κάποιες κρύες επιλογές. Ρετρό μουσικές προτάσεις δένουν αρμονικά με το παλιακό σκηνικό του αγαπημένου μπιστρό.

Louis Bistrot D’Athenes

Ένα μπιστρό με γαλλική φινέτσα και αναγεννησιακή αισθητική, γαλλική κουζίνα και εξειδίκευση στο κρασί στην καρδιά της πόλης (Καλαμιώτου & Αθηναΐδος 3). Σε καθημερινή βάση σερβίρεται brunch και μεσημεριανό, με πιάτα σημεία αναφοράς του μενού την ταλιάτα μόσχου και το αποδομημένο μιλφέιγ πραλίνας. Οι γευστικές προτάσεις του συνοδεύονται ιδανικά από κρασί, για την επιλογή του οποίου θα σας βοηθήσει ο έμπειρος σομελιέ. Η ενημερωμένη wine list αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον διεθνή αμπελώνα.

Chez Bios

Το αγαπημένο γαλλικό μπιστρό των Άνω Πετραλώνων συναντάται, πλέον, στον πολυχώρο του Bios (Πειραιώς 84). Η επιτυχημένη συνταγή παραμένει η ίδια, με την ομάδα του να συνεχίζει να μυεί τους επισκέπτες του στην αυθεντική, γαλλική γαστρονομική κουλτούρα. Στα βασικά χαρακτηριστικά του και το άψογο σέρβις που χαρακτήριζε την λειτουργία του και για τα χρόνια που συναντιόταν στη γραφική γειτονιά των Πετραλώνων.

Hill Athens

Με σημαντικό προτέρημά του το γεγονός ότι βρίσκεται στη σκιά τεσσάρων ιστορικών λόφων της πόλης (απ’ όπου είναι εμπνευσμένη και η ονομασία του) το Hill Athens «υποκλίνεται» στον επιβλητικό βράχο της Ακρόπολης ακριβώς απέναντί του. Στον κεντρικό πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου (νο27) στο Θησείο το ζεστό και φιλόξενο μπιστρό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με προτάσεις τςη σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, η οποία αντλεί έμπνευση από την απλότητα της πρώτης ύλης και την ελληνική γη.