Ο, ήδη ενδιαφέρων, γαστρονομικός χάρτης της πόλης εμπλουτίζεται με άκρως εντυπωσιακές αφίξεις που προκαλούν το ενδιαφέρον και καλούν για μια γευστική έξοδο με χαρακτήρα.

Εστιατόρια που ειδικεύονται στις κουζίνες του κόσμου και δίνουν έμφαση στο κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές του μπαίνουν δυναμικά στο «παιχνίδι» φιλοδοξώντας να κερδίσουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Hunters

Ο επιτυχημένος και υπερδραστήριος σεφ Άλσι Σινανάι μας υποδέχεται στο νέο του «παιδάκι» στο Χαλάνδρι (Αριστοτέλους 23 & Παπάγου 17). Στο Hunters η έμφαση δίνεται στο κρέας (αναμενόμενο καθώς ο διάσημος σεφ μας έχει συνηθίσει για την αγάπη του σε αυτό) και κυρίως στο κυνήγι.

Στο εστιατόριο, που στεγάζεται σε μια υπέροχη πέτρινη μονοκατοικία, θα δοκιμάσετε από ελάφι και ζαρκάδι μέχρι βίσωνα και εκλεκτές κοπές από κρέατα που προέρχονται από ελληνικές φάρμες, ψημένα στη φωτιά ή τον ξυλόφουρνο.

Κουρδιστή Μαϊμού

Στο σημείο που συναντούσαμε άλλοτε το ατμοσφαιρικό Cosa Nostra, στον πεζόδρομο της Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή, σήμερα βρίσκεται η Κουρδιστή Μαϊμού. Ένα bistro colonial, όπως το ίδιο δηλώνει, με ταξιδιάρικο μενού που μεταφέρει σε διάφορα σημεία του κόσμου. Τα cocktails φέρουν την υπογραφή της επιτυχημένης Barphilosophy, με τις μουσικές του κόσμου να ολοκληρώνουν το, ήδη, ταξιδιάρικο concept.

Fine Mess

Μέτρα λίγες μέρες λειτουργίας, συναντάται επί της Σκουφά (νο 73) στο Κολωνάκι (πρώην Τρία Γουρουνάκια) και με την κουζίνα του, αφιερωμένη στην low & slow bbq φιλοσοφία, μεταφέρει τον πελάτη κάπου στον αμερικανικό Νότο. Τα πιάτα παρουσιάζονται στην πιο μοντέρνα εκδοχή τους, ακολουθώντας πιστά τη λογική της υψηλής γαστρονομίας. Στα συν και τα signature cocktails με βάση το μπέρμπον της επιλογής σας.