Βρίσκεται στο κέντρο, εκεί που χτυπά η καρδιά της Αθήνας, και στη μικρή έκτασή του συγκεντρώνονται κάποια από τα πιο δημοφιλή στέκια της πόλης.

Ο πεζόδρομος της Καλαμιώτου, λοιπόν, τον τελευταίο καιρό «ακούγεται» όλο και περισσότερο, και γι αυτό δεν χάνουμε ευκαιρία κάθε φορά που βρισκόμαστε στο κέντρο να σταματήσουμε για καφέ, φαγητό ή ποτό σε κάποια από τα σημεία αναφοράς του.

Senios

New age καφενείο (στον αριθμό 15) που δίνει έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και στου ποτού, και αποτελεί έμπνευση της επιτυχημένης ομάδας των The Clumsies. Συνταγές της γιαγιάς, ψαγμένες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της χώρας και ευρηματικοί συνδυασμοί συνθέτουν ένα μενού που δίνει μια φρέσκια διάσταση σε γνώριμες γεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πίσω από το bar η βραβευμένη ομάδα του The Clumsies ετοιμάζει cocktails αρωματισμένα σε βαρέλια και βασισμένα σε iconic κλασικές συνταγές με ένα  signature twist από τους Νίκο Μπάκουλη και Βασίλη Κυρίτση.

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό και αποτελεί ιδανικό meeting point στην καρδιά της πόλης για κάθε στιγμή και διάθεση. Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία ενισχύονται και από μία προσεκτικά επιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Food Str.

Nόστιμη επιλογή για μπέργκερ, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αυτό που, ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε είναι το γεγονός ότι το Food Str., παρ’ όλη την αναγνώριση που έχει καταφέρει να κερδίσει από το κοινό του, δεν επαναπαύεται ποτέ. Κι αυτό αποδεικνύεται με τις ψαγμένες γευστικές προτάσεις του, που συμπεριλαμβάνει στο μενού του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές και σε καθημερινή βάση έχει διαφορετικό dj.