Με βασικό χαρακτηριστικό τους τα υπέροχα κτήρια όπου στεγάζονται, τα στέκια που ακολουθούν στην πόλη αποτελούν ιδανική επιλογή για μια έξοδο σε ένα περιβάλλον που ταξιδεύει στο χρόνο.

Από το Χαλάνδρι μέχρι το Κουκάκι, επιλέξτε διευθύνσεις που, εκτός από τις υπηρεσίες τους ξεχωρίζουν και για την αισθητική τους, καθώς φιλοξενούνται σε πανέμορφα νεοκλασικά.

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και αποτελεί all day πρόταση στην καρδιά της πόλης για κάθε στιγμή και διάθεση. Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία ενισχύονται και από μία προσεκτικά επιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του.

Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο. Must επιλογή τα τραπεζάκια που στήνει στην αυλή του νεοκλασικού κτηρίου του 1903, στο οποίο στεγάζεται.

Μπεμπέκα

Στεγασμένη σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στο Χαλάνδρι, η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς νεοταβέρνες της πόλης. Με οικογενειακή διάθεση και ένα περιβάλλον που βγάζει την οικειότητα σπιτιού σερβίρει νόστιμα πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τον κατάλογό της.

Balcony

Στη συμβολή των Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, το restaurant- bar Balcony στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο και σερβίρει προτάσεις της μοντέρνας, ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Εκτός από τις γευστικές επιλογές του, φημίζεται και για την υπέροχη θέα που έχει στην Ακρόπολη. Προτείνεται, επίσης, για χαλαρό ποτό ή ένα ποτήρι κρασί.

Κονσερβοκούτι

Με χαμηλές τιμές που ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα, το Κονσερβοκούτι (Ιπποκράτους 148 & Βατάτζη) αποτελεί ευχάριστη έκπληξη σε όσους το ανακαλύψουν. Ψηλά στην Ιπποκράτους, σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό, ανεβαίνετε λίγα σκαλάκια για να βρεθείτε σε ένα περιβάλλον με ατμόσφαιρα παλιού καφενείου. Στο μαυροπίνακα αναγράφονται τα πιάτα ημέρας, ενώ διαθέτει κατάλογο με λίγες και καλές γευστικές επιλογές που συνοδεύουν ιδανικά το ρακή, το τσίπουρο ή το χύμα τσίπουρο.