Η πιο εύκολη λύση στην περίπτωση που αναζητάτε ένα νόστιμο, γρήγορο και οικονομικό γεύμα δεν είναι άλλη από το street food. Η συγκεκριμένη σκηνή της Αθήνας σημειώνει ιδιαίτερη εξέλιξη, με στέκια που μυούν στις street food σκηνές του κόσμου.

Δεν παραλείπουμε, ωστόσο, να αναφέρουμε και το εθνικό μας street food, που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι.

The Str. Eaters

Αέρας Νέας Υόρκης πνέει στην Πλατεία Καρύτση με την άφιξη του The Str. Eaters. Ένα έξυπνο concept το οποίο θα ταξιδεύει σε διάφορες κουζίνες και χώρες μέσα από τις street food γευστικές προτάσεις του. Signature cocktails από τον Άρη Χατζηαντωνίου του Momix και επιλεγμένα κρασιά και μπύρες συνοδεύουν τις επιλογές σας.

So So So

Στην πολυσυλλεκτική, γαστρονομική γειτονιά του Συντάγματος ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα γευστικό στέκι που ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Ο λόγος για το So So So, το πρώτο εστιατόριο στην πόλη που συστήνει το αθηναϊκό κοινό στη σούπα ράμεν, ένα αυθεντικό, ιαπωνικό πιάτο.

Συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις με μοντέρνες γευστικές πινελιές το μενού του So So So υπόσχεται να σερβίρει ιντριγκαδόρικα, για τον ουρανίσκο, πιάτα με βασικό γνώμονα τη φρεσκάδα και την σπιρτάδα. Πλούσιος ζωμός από λαχανικών ή από βοδινό, noodles και μια μεγάλη γκάμα σε toppings και αρωματικά καρυκεύματα συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Tuk Tuk

Αυθεντικές ταϊλανδέζικες γεύσεις, μυούν στη street food φιλοσοφία της Ταϋλάνδης, σε αυτό το μικροσκοπικό στέκι στο Κουκάκι (Βεΐκου 40). Διαθέτει λιγοστές θέσεις, τόσο στο μπαρ μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα, όσο και στα ψηλά stands κατά μήκος του διαδρόμου, γι’ αυτό και θα το βρείτε συνεχώς γεμάτο.

Ρετρό σκηνικό με ροζ τοίχους και χαρακτηριστικά, αυθεντικά, ασιατικά διακοσμητικά. Δοκιμάστε σπρινγκ ρολς, ντάμπλινγκς και γουόν τον, καθώς και τα περίφημα aahaan jaan diaw, το «πιάτο του εργαζόμενου», που το καθένα από αυτά αποτελεί και ολόκληρο γεύμα μόνο του.

Κώστας

Θρύλος για το εθνικό μας street food, το σουβλάκι του Κώστα σερβίρεται σε ένα κάθετο στη Μητροπόλεως δρομάκι (Πεντέλης 5), κοντά στο Σύνταγμα. Η αρχή έγινε το 1950 όταν ο παππούς Κώστας άνοιξε το πρώτο μαγαζί του επί της Αδριανού, στην  Πλάκα. Για να επιβεβαιώσετε οι ίδιοι γιατί πρόκειται για το καλύτερο σουβλάκι στην πόλη, δεν έχετε παρά να το επισκεφτείτε καθημερινές μέχρι το μεσημέρι και να οπλιστείτε με αρκετή υπομονή, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν στοϊκά για το πολυπόθητο πιτότυρο. Μην απογοητευτείτε.

Το μότο «όχι άγχος» πάνω από την ψησταριά θα σας χαλαρώσει και δεν θα καταλάβετε πότε εξυπηρετηθήκατε κιόλας! Απλό, με αλάδωτη και σωστά ψημένη πίτα, το σουβλάκι του ο Κώστας το σερβίρει με κρεμμύδι, μαϊντανό, ντομάτα, καυτερό πιπέρι και σος γιαουρτιού.