Μια στάση για τον πρώτο καφέ της ημέρας, ένα coffee break από το γραφείο ή ένα ραντεβού για καφέ και κους κους με την παρέα το Σύνταγμα και τα δρομάκια γύρω από αυτό πάντα αποτελούν καλή επιλογή.

Μάλιστα, σε αυτά κρύβονται μικροί θησαυροί του καφέ που αξίζει να επιλέξετε για την επόμενη έξοδό σας.

Third Place

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, επί της Απόλλωνος, το Third Place δημιουργήθηκε για να αποτελέσει στέκι για τους λάτρεις του specialty coffee. Με μίνιμαλ βιομηχανικό design σε γκρι τόνους και pop χρωματιστές πινελιές, διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό και premium προϊόντα, ενώ εστιάζει στις διάφορες τεχνικές παρασκευής καφέ.

Peek a Bloom

Στο αδιέξοδο σοκάκι της Λέκκα το Peek a Bloom «παιδάκι» της ομάδας του φημισμένου Mind The Cup στο Περιστέρι δείχνει (και αυτό) ιδιαίτερη αδυναμία στον καλό καφέ. Ξεχωριστοί καφέδες που καταφτάνουν απευθείας από φάρμες σε διάφορες ποικιλίες καβουρδίζονται στο χώρο (διαθέτει διαχωρισμένο εργαστήριο- roastery), ενώ την παραγγελία σας παρασκευάζουν εξειδικευμένοι και έμπειροι barista.

Tazza

Το μαγαζί- έκπληξη στον πεζόδρομο της Πετράκη, μεταξύ Ερμού και Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας. Ισορροπώντας αρμονικά μεταξύ της ρετρό αισθητικής και της μοντέρνας διάθεσης που χαρακτηρίζει την εκπληκτική διακόσμησή του, πρόκειται για μια all day επιλογή, γεμάτη σχεδόν για πάντα, για καφέ, lunch break ή ένα ποτήρι κρασί το βραδάκι.

Kaya

Λίγο πριν τον πεζόδρομο που οδηγεί στην Κολοκοτρώνη, στη στοά Μπολάνη, συναντάται το Kaya. Σε λίγα μόλις τετραγωνικά o Λάμπρος και ο Αντώνης έχουν καταφέρει να εσωκλείσουν κάποιους από τους καλύτερους καφέδες στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας συνεργασίες με micro roasters artisan από την εγχώρια αγορά.

Δύο σταθερά χαρμάνια και δύο που εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα, προσφέρουν ένα απολαυστικό και αρωματικό break στο πόδι. Εδώ τραπέζια δεν υπάρχουν, μόνο ένας εξωτερικός πάγκος στη στοά, ο οποίος ανανεώνεται από κόσμο, σχεδόν κάθε δέκα λεπτά!

Kuko’s The Bar

Στεγάζεται σε ένα υπέροχo ανακαινισμένο νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου και αποτελεί ιδανικό meeting point στην καρδιά της πόλης για κάθε στιγμή και διάθεση. Το περιβάλλον και η κουζίνα ενισχύουν την ιταλική αισθητική που συνδυάζεται όμορφα με τον παριζιάνικο ρομαντισμό, τα οποία εμπλουτίζονται και από μία προσεκτικά επιλεγμένη κάβα, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό λάτρη του ποτού. Όλα αυτά ενώνονται υπό το άρωμα του καφέ που είναι διάχυτο σε κάθε γωνιά του μαγαζιού.

Collage

Ένας πολυχώρος στον πεζόδρομο της Καπνικαρέας που φέρνει νεοϋορκέζικη ατμόσφαιρα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Το Collage είναι ένα καφέ-εστιατόριο-μπαρ και εκθεσιακός χώρος με ιδιαίτερη ταυτότητα, που απλώνεται σε εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα στα δύο επίπεδα του διώροφου κτιρίου που το φιλοξενεί.

Στο «Collage» η μέρα ξεκινάει από νωρίς το πρωί με υπέροχα ροφήματα και μυρωδάτα χαρμάνια καφέ, συνεχίζεται με απογευματινά cocktails και τελειώνει με λαμπερά πάρτι και σπέσιαλ καλεσμένους.