Οι μερακλήδες της πόλης γνωρίζουν πολύ καλά ότι στα δυτικά προάστια υπάρχουν γευστικά διαμαντάκια που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Χώροι με αυθεντική ατμόσφαιρα, φιλικό περιβάλλον και πρόσχαρη εξυπηρέτηση στο Περιστέρι, την Αγία Βαρβάρα, την Πετρούπολη και το Αιγάλεω μετατρέπονται σε γευστικά σημεία αναφοράς, σερβίροντας νόστιμες γεύσεις, μαγειρεμένες με περισσό μεράκι.

Πλούσιοι μεζέδες, κρεατικών ή θαλασσινών, για την παρέα, που συνοδεύονται ιδανικά με ούζο, τσίπουρο ή κρασί σε έξι διευθύνσεις που αξίζει να ανακαλύψετε και να καθιερώσετε σε αγαπημένα στέκια της παρέας.

Κότταβος

Ολοκαίνουρια άφιξη πολύ κοντά στην πιάτσα της Βεάκη, στο Περιστέρι (Μιλτιάδου 14). Πρόκειται για μοντέρνα ελληνική ταβέρνα, που λειτουργεί σε έναν χώρο με ρετρό αισθητική και αύρα που ταξιδεύει στο χρόνο. Προϊόντα επιλεγμένα από Έλληνες μικρούς παραγωγούς, συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας γευστικά πιάτα.

Ζουμερό κοτόπουλο Ιωαννίνων με ροδοπέταλα Ηρακλείου και σάλτσα τομάτας, ζεστό γιουβέτσι γαρίδας, με γάμπαρη Αμβρακικού και κριθαράκι Αράχωβας, χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη με θυμάρι ελαιόλαδο και σινάπι, σερβιρισμένη με πατάτες σε πάπρικα στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον.

Λεμονανθός

Μουσικό μεζεδοπωλείο στην Πετρούπολη (28ης Οκτωβρίου 35) που κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τον όμορφο και φωτεινό χώρο του, όσο και με τους εκλεκτούς μεζέδες του. Ελληνικές γεύσεις παρασκευασμένες με επιλεγμένες πρώτες ύλες και περισσό μεράκι κερδίζουν τις εντυπώσεις και φέρνουν στο νου μνήμες του σπιτικού φαγητού της μαμάς.

Δράμι

Ένα μοντέρνο μεζεδοπωλείο στην Αγία Βαρβάρα (Σίφνου 4 και Χανίων 47) που κερδίζει τις εντυπώσεις με τις πλούσιες μερίδες και την value for money φιλοσοφία του. Η εικόνα του θυμίζει πολύ παραδοσιακό μπακάλικο του ’50, ενώ η κουζίνα του δηλώνει μια αδυναμία στο κρέας. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της Ελλάδας, δημιουργούν γευστικούς μεζέδες για την παρέα. Ενημερωμένη λίστα σε ούζο και τσίπουρο και κρασί από Έλληνες μικροπαραγωγούς.

To Πρωτοράκι- Γιαγιά Κούκου

Μεζεδοπωλείο- ρακάδικο στο Περιστέρι (Πελασγίας 7) χωρισμένο σε δύο χώρους, όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία του, με κοινή, ωστόσο, κουζίνα. Υπέροχοι και πανέμορφοι χώροι με ρετρό ατμόσφαιρα –ο ένας μοιάζει περισσότερο με καφενείο και ο άλλος βγάζει μια σπιτίσια οικειότητα– όπου κυριαρχούν αρώματα από φρεσκομαγειρεμένες νοστιμιές. Μπιφτεκάκια, τυρόπιτα, κοτόπουλο με τραχανά, τρυφερή πανσέτα, χωριάτικο λουκάνικο κ.α.

Ρακαδημία

Συνώνυμο με τον πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας (Αγίας Λαύρας 9 & Αγίου Κωνσταντίνου 4), το ρακάδικο- μεζεδοπωλείο Ρακαδημία, έχει ταυτίσει το όνομά του με το νεανικό κοινό της περιοχής. Οικονομικοί και πλούσιοι μεζέδες και ποικιλίες κρεατικών ή θαλασσινών συνοδεύονται με ρακή, ούζο, τσίπουρο ή κρασί. Ευχάριστο περιβάλλον και φιλική εξυπηρέτηση στα συν.

Αγροτικόν

Οι συστάσεις είναι περιττές, για ένα από τα πιο διάσημα στέκια όχι μόνο στο Περιστέρι (Καρπενησίου 52), αλλά σε όλα τα δυτικά προάστια. Φθηνά ποτά και γευστικοί μεζέδες στα μυστικά της επιτυχημένης λειτουργίας του από το 2012, που το έχουν καθιερώσει σε σημείο αναφοράς.

Ένα ρακάδικο με την αίσθηση παραδοσιακού καφενείου, σερβίρει νόστιμα μεζεδάκια, μαγειρεμένα σπιτικά που συνοδεύονται με κρητική ρακή και τσίπουρο Τυρνάβου. Στα συν τα lives που διοργανώνονται στο χώρο του υπογείου.