Καλτ ψαροταβέρνες, γραφικά κουτούκια και οικογενειακές ταβέρνες «ξεφυτρώνουν» ανάμεσα σε φαναρτζίδικα, μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, ξεχωρίζοντας στις επιλογές εκείνων που γνωρίζουν από καλό και τίμιο φαγητό, για μια γευστική εμπειρία που ο καθένας θέλει να επαναλάβει ξανά και ξανά.

Η παρέα μαζεύεται γύρω από το τραπέζι όπου την τιμητικής τους έχουν πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, στα γευστικά σημεία αναφοράς που έχουν αναδείξει την γειτονιά των Καμινίων, ως ανερχόμενο γαστρονομικό προορισμό.

Καπετάνιος

Καλτ ψαροταβέρνα παλαιάς κοπής μεταξύ Καμινίων και Πειραιά (Τενέδου 4) σε μια γειτονιά γεμάτη με μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Ολόφρεσκα ψάρια, ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, και μια ψαρόσουπα που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων –πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν.

Τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι και γαρίδες (ψητές ή τηγανητές) στα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ισορροπία ποιότητας- τιμής.

Κουτούκι τα 5φ

Παρεΐστικο κουτούκι με έναν πολύ όμορφο χώρο, που αποδεικνύει την αγάπη των ιδιοκτητών του γι αυτό που κάνουν. Χειροποίητες γεύσεις της ελληνικής παράδοσης πρωταγωνιστούν στις προτάσεις του καταλόγου. Κοντοσούβλι, κοκορέτσι, χειροποίητο ζουμερό μπιφτέκι και κρασί αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα. Βρίσκεται στον αριθμό 21 επί της Αραχώβης.

Καπηλειό Ο Ζάχος

Το γεγονός ότι (αν δεν έχετε κάνει κράτηση) μπορεί και να μην βρείτε τραπέζι, αποδεικνύει την απήχηση που έχει στο κοινό. Στο Καπηλειό του Ζάχου (Κομοτηνής 37) η ελληνική κουζίνα και οι γενναίες μερίδες έχουν την τιμητική τους.

Ζεστός χώρος με τα χαρακτηριστικά κρασοβάλερα που εντείνουν την παραδοσιακή ατμόσφαιρα, πιάτα με φρέσκο ψάρι ή ζουμερά κρεατικά, βραστές σαλάτες και σπιτικό τσίπουρο στα όσα το έχουν καθιερώσει στο αγαπημένο στέκι της παρέας. Καλό τηγάνι και σωστό ψήσιμο στα συν.

Ζωοδόχος Πηγή

Οικογενειακό οινομαγειρείο (Ιωάννου Κατσούλη 77) για ποιοτικό φαγητό που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Αυτό το γευστικό «διαμαντάκι» του Πειραιά σερβίρει παραδοσιακές γεύσεις που φέρνουν μνήμες από τα παλιά, με κάποιες μοντέρνες πινελιές να ισορροπούν ιδανικά σε αναλογίες προσφέροντας στους θαμώνες του (πλέον) μοναδικές γευστικές εμπειρίες.

Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Σε καθημερινή βάση θα βρείτε ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας, ενώ στον κατάλογό του υπάρχουν και κάποιες επιλογές από την ανατολίτικη και την λιβανέζικη κουζίνα. Αρωματικό χύμα κρασί παραγωγής των ιδιοκτητών στα συν.

Μπούσουλας

Με καταγωγή από τη Μύκονο, ο ιδιοκτήτης του μεζεδοπωλείου Μπούσουλας (Σάμου 16) έχει δώσει στο μενού του έναν… μυκονιάτικο αέρα, με μεζέδες, στεριανούς και θαλασσινούς, εμπνευσμένους από το νησί του. Τίμιο, προσεγμένο φαγητό (σαγανάκι με σουτζούκι, πίτα με τυροβολιά, μυκονιάτικο λουκάνικο κ.α.), φιλική εξυπηρέτηση και value for money φιλοσοφία συνθέτουν το τρίπτυχο της επιτυχίας του.