Νόστιμοι μεζέδες, κρεατικά της ώρας και σπιτικά μαγειρευτά, πρωταγωνιστούν στις προτάσεις των γευστικών στεκιών που ακολουθούν.

Ποιος ο συνδετικός κρίκος όλων;

Βρίσκονται σε αγαπημένους και πολυσύχναστους πεζόδρομους στο κέντρο της Αθήνας και ενδείκνυνται για μια γευστική στάση με τίμια πιάτα και ουζάκι ή τσίπουρο με την παρέα.

Φίλεμα – Ρόμβης

Καθιερωμένη στάση στον πεζόδρομο της Ρόμβης (νο 9), για μεζεδάκια από την ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα. Προτάσεις με βάση το κρέας (κυρίως) αλλά και πιάτα ημέρας, για τους μερακλήδες του κέντρου. Κεφτεδάκια Φίλεμα, παστουρμαδόπιτα, πικάντικο λουκάνικο, χοιρινά μπριζολάκια στις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Ροζαλία – Βαλτετσίου

Συνώνυμη με τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου (νο 54) στα Εξάρχεια, η Ροζαλία αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του κέντρου από το 1978. ‘Στην παραδοσιακή ταβέρνα με την φημισμένη αυλή (με ανοιγοκλειόμενη οροφή αναλόγως τον καιρό), τα ορεκτικά έρχονται σε δίσκο για να διαλέξετε εκείνα της αρεσκείας σας. Μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και μαγειρευτά.

Διόσκουροι – Αδριανού

Αν ένα μεζεδοπωλείο έχει συνδέσει το όνομά του με τον πεζόδρομο της Αδριανού (νο 37-39) αυτό δεν είναι άλλο από τους θρυλικούς Διόσκουρους. Το παραδοσιακό καφενείο- μεζεδοπωλείο ενδείκνυται για απολαυστική μεζεδοκατάσταση συνοδεία ούζου ή τσίπουρου. Ποικιλίες κρεατικών και ψαρικών, αλλά και πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας γίνονται καθημερινά ανάρπαστα.

Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου – Κυδαθηναίων

Από τις πιο θρυλικές ταβέρνες όχι μόνο στον πεζόδρομο της Κυδαθηναίων (νο 41) στην Πλάκα, όπου εντοπίζεται, αλλά και όλης της Αθήνας. Τα μπακαλιαράκια του Δαμίγου λειτουργούν από το 1865 και σερβίρουν αδιάλειπτα στο πέρασμα του χρόνου τον περίφημο τηγανητό τους μπακαλιάρο.

Λιγοστά σκαλάκια σας οδηγούν σε αυτήν την υπόγεια πλακιώτικη ταβέρνα όπου η αυθεντική ατμόσφαιρα της κλασικής μπακαλοταβέρνας κυριαρχεί στο χώρο.

Το στέκι του Ηλία

Στον πεζόδρομο που συνδέει τα Πετράλωνα με το Θησείο, Το στέκι του Ηλία λειτουργεί από το 1981 επί της Θεσσαλονίκης, ενώ δέκα χρόνια αργότερα επεκτάθηκε και επί της Επταχάλκου. Στην οικογενειακή ταβέρνα προσέρχονται κυρίως για τα φημισμένα παϊδάκια της, την αρνίσια συκωταριά και τα μπιφτέκια, καθώς και τις φρεσκοκομμένες στο χέρι τηγανητές πατάτες.