Παραδοσιακά και σύγχρονα καφενεία στο Κουκάκι

Σημεία αναφοράς και αληθινά στέκια σε μία από τις πιο καθιερωμένες γειτονιές στην πόλη


ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
7:37
13/01/2019
Παραδοσιακά και σύγχρονα καφενεία στο Κουκάκι
2
loading

Με αυθεντική, νοσταλγική ατμόσφαιρα που κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, χαμηλές τιμές και νόστιμους μεζέδες, τα καφενεία που ακολουθούν (παραδοσιακά αλλά και νέου τύπου) δεν αποτελούν τυχαία κάποιες από τις πιο πολυσύχναστες διευθύνσεις στο αγαπημένο Κουκάκι.

Σε μία από τις πιο δημοφιλείς γειτονιές της Αθήνας, με ταυτότητα και χαρακτήρα που δεν αλλοιώνεται τα παρακάτω σημεία θα αποτελέσουν ένα από τα επόμενα στέκια της παρέας.

Σβούρα

Στον πεζόδρομο της Δράκου, από τα πιο δημοφιλή στέκια στην περιοχή για καφέ, ρακές και μεζεδάκια. Αντιπροσωπευτικός «εκπρόσωπος» της φιλοσοφίας των καφενείων «νέας εποχής», διαθέτει φιλική ατμόσφαιρα, εξαιρετικό καφέ και γευστικές προτάσεις που συνοδεύουν ιδανικά τα εκλεκτά, ελληνικά αποστάγματα.

Παντιέρα

Μικρός, παραδοσιακός καφενές στον πεζόδρομο του Γεωργάκη Ολυμπίου (νο2) για οικονομικό καφέ και μεζέ. Γευστικές προτάσεις εμπνευσμένες από την ελληνική κουζίνα, με μια ιδιαίτερη αδυναμία στην κρητική. Ωραίες μουσικές και αυτοσχέδια lives.

Κρίκος

Συνεργατικό Καφενείο (Γενναίου Κολοκοτρώνη 49), που στηρίζει μικρούς και πρωτοπόρους Έλληνες παραγωγούς. Ένας χώρος με μεγάλες τζαμαρίες που χωρίζεται σε δύο αίθουσες, η μία πιο prive ή άλλη πιο παρεΐστικη, για γευστικά μεζεδάκια που συνοδεύουν ιδανικά το τσίπουρο ή την μπύρα. Στο χώρο του διοργανώνονται διάφορα events από νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Το Παγκάκι

Ένα καφενείο που ακολουθεί τη φιλοσοφία λειτουργίας μιας κολλεκτίβας και σερβίρει προϊόντα εναλλακτικού- αλληλέγγυου εμπορίου. Συνεργάζεται αποκλειστικά με μικρούς παραγωγούς ή κοινότητες παραγωγών, ενώ διατηρεί χαμηλές και προσιτές τιμές. Πρόκειται για έναν χώρο συνάντησης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας όπου θα απολαύσετε καφέ, βότανα, ρακί, ούζο και μπίρες –πάντα με τα απαραίτητα συνοδευτικά.

Αυλή

Ένα από τα σημεία αναφοράς για το Κουκάκι, το καφενείο η Αυλή βρίσκεται (και αυτό) στον πεζόδρομο του Γεωργάκη Ολυμπίου (νο 4) και αποτελεί αγαπημένο σημείο συνάντησης, τόσο των κατοίκων όσο και των λάτρεων της περιοχής. Με τα κρύα σερβίρει αρωματικό οινόμελο και ρακόμελο, που συνοδεύονται ιδανικά από τις ενισχυμένες ποικιλίες και τους γευστικούς τσιπουρομεζέδες. Στις σταθερές αξίες η καλή (και ψημένη) ρακή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Συναγωνισμος

    Λοιπόν οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με ποιο μαγαζί θα επιλέξεις...
    Αν δεν κανω λάθος,στην Ρώμη ο μονός εσπρέσο έχει 1.20..
    Στο Κουκάκι,ο φρεντο εσπρεσσο(χρησιμοποιείται διπλή δόση για την Παρασκευή του) κοστίζει στα συνεργατικά(ποτάμι,παγκάκι,συγγρουομενο,κρίκος) 2€

  2. avatar Ανταγωνισμος

    Στη Ρώμη ο καφές έχει μέσο όρο γύρω στο 1.20 ευρώ.Καθιστος και όση ώρα θέλεις.Στο Κουκάκι πόσο έχει?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει